Sport
CRNI OBLACI NAD ETIHADOM

City bi mogao ostati bez naslova prvaka Engleske
Objavljeno 16. veljače, 2020.
UEFA je izbacila Manchester City na dvije godine iz europskih natjecanja zbog grubog kršenja financijskog fair playa, a klub s Etihada mora platiti i 30 milijuna eura kazne. City je prekršio i pravila lažiranjem financijskih izvješća od 2012. do 2016. godine, kad je klub na pojačanja potrošio 700 milijuna eura, a engleski mediji su se raspisali kako Cityju sad prijeti i oduzimanje bodova od strane FA-a, možda čak i izbacivanje u četvrti rang engleskog nogometa. Teško je to očekivati, ali sve je moguće.

U spomenutom razdoblju City je osvojio naslov prvaka (2014.) sa samo dva boda ispred Liverpoola, a utvrdi li Premiership prijestupe kakve je utvrdila UEFA-a, prijeti mu oduzimanje bodova, pa bi naslov ipak mogao pripasti Liverpoolu, nagađaju engelski novinari te se ovih dana naširoko piše kako bi klub zbog financijskih prijestupa mogao biti prisiljen prodavati najveće zvijezde poput Kevina De Bruynea i Raheema Sterlinga. Aferu je prvi otkrio njemački Der Spiegel 2018. Spiegelov izvor bio je portugalski haker Rui Pinto.

Manchester City ima još tjedan dana za podnošenje žalbe Sportskome arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei, a u klubu su odmah nakon izricanja kazne UEFA-e najavili kako će se sugurno žaliti. I. Li.
Najčitanije iz rubrike