Regija
NAJSTARIJI ZALJUBLJENI BELIŠĆANI PROSLAVILI ZLATNI I DIJAMANTNI PIR

Njima je svaki dan - Valentinovo
Objavljeno 16. veljače, 2020.
BELIŠĆE - Nastavljajući tradiciju započetu prije više godina, Grad Belišće i Turistička zajednica i ove su godine u povodu Valentinova priredili proslavu zlatnog i dijamantnog pira u svečanoj dvorani Kristal u Belišću. Tako su još jednom u maniri dobrih domaćina u mjesecu ljubavi i u sklopu Dana zaljubljenih pripremili program za bračne parove s višedesetljetnim stažem zajedničkog života kako bi im ove velike događaje učinili još posebnijima. Ove godine 20 bračnih parova s područja Belišća slavi zlatni i dijamantni pir, od kojih 10 slavi zlatni pir odnosno 50 godina braka, a 10 parova slavi dijamantni pir, odnosno 55, 60 i 65 godina braka, a jedan par čak 70 godina braka.

Nazočne supružnike je u ime gradonačelnika Dinka Burića pozdravila njegova zamjenica Ljerka Vučković čestitajući im velike obljetnice. 50 godina braka slavili su Ivanka i Ivan Nađ, Marica i Antun Kovačević, Matija i Božo Svalina, Mira i Dragoljub Lazić, Ružica i Ivan Rapan, Božica i Jozo Korošić, Anka i Franjo Vinogradac, Eva i Josip Habus, Milka i Rudolf Heinz te Kata i Adam Gregić. Punih 55 godina obilježavaju Blanka i Zvonimir Heinz, Marija i Tomo Cvetko, Nevenka i Ante Svalina, Bara i Franjo Rittgasser, te Pavica i Josip Majdenić, a 60 godina braka proslavili su Elizabeta i Pavao Hanzlić, Ružica i Ivan Čošić te Marija i Martin Kovačić. 65 godina zajedničkog bračnog života imaju Marija i Ivica Štefanović, a 70 godina braka slave Marija i Jozo Pavoković, koji nažalost zbog bolesti nisu mogli nazočiti ovoj proslavi.

Nisu izostali ni pokloni, a kao i svake godine zamjenica Ljerka Vučković i voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković sa suradnicima damama su poklonile ruže, a gospodi vino, te svakom bračnom paru i novčani poklon. Za poseban ugođaj i dobru zabavu na proslavi zlatnog i dijamantnog pira pobrinuli su se Tamburaški sastav Ravnica i plesna skupina Babe bez kočnica iz Belišća.

Kao i na svakoj zabavi, i ovdje je bila organizirana i tombola, te je nakon svečane večere poslužena i svadbena torta, koju su razrezali supružnici s najdužim stažem Marija i Ivica Štefanović. L.Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike