Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Osijek protiv Brda traži bodove za ostanak na vrhu
Objavljeno 15. veljače, 2020.
Subotnji program nudi slavonski derbi odbojkaša u SD-u Vijuš, a u Vukovar dolazi Marina Kaštela

Prije tjedan dana odbojkašice su ušle u drugi dio superligaškog dijela sezone. Elitna se karavana podijelila na dva dijela, a u nedjelju (17 sati) nas čeka već prvi veliki derbi 2. skupine.

U Maloj dvorani Gradski vrt snage će odmjeriti dva vodeća sastava, Osijek i splitska Brda, koji su najveći kandidati za prvo mjesto. A ono je važno jer donosi i nastup u kasnijem doigravanju. Odbojkašice s Drave imale su dosta mira i vremena da se maksimalno pripreme za derbi. Igračice Miroslava Đekića bile su slobodne u prvoj rundi, a to znači da su imale 14 dana da "saniraju rane" i svježe krenu u dugi dio.

- Stanka je dobro došla, bilo je nekih lakših ozljeda, koje su sanirane. Prvi dio odradili smo dobro, prenijeli najviše bodova, a sada želimo osvojiti i prve u novoformiranoj skupini. Dolaze nam najveće konkurentice, protiv kojih smo ove sezone već odigrali tri zanimljive i kvalitetne utakmice. Ne sumnjam da će takva biti i u nedjelju. Ulog je velik, a mi se uzdamo u našu formu te činjenicu da smo dvaput na našem parketu bili bolji od Brda - naglašava trener Đekić. U borbi za bodove ove dvije ekipe odigrale su deset setova u dva dvoboja. U splitskom je domaćin slavio nakon što je vodio 2:0, a bliže pobjedi Brda su bila i sredinom prošlog mjeseca u Gradskom vrtu, ali nisu kapitalizirala vodstvo od 2:1 u setovima. Najizvjesniji je pak bio obračun u osmini finala Kupa Hrvatske, gdje je Osijek u četiri seta bio vrlo raspoložen domaćin. Očekujemo ga takvog i u 2. kolu drugog kruga, u sklopu kojeg još igraju Olimpik - Poreč, dok je Split slobodan.

Prvo domaćinstvo čeka i odbojkašice Enna Vukovara, koje su dio kvinteta najjače skupine. U subotu (19) u dvoranu OŠ Dragutin Tadijanović stiže Marina Kaštela, koja je u ligaškom dijelu uspjela već osjetiti slast pobjede u Vukovaru. No kasnije je sastav Ivane Džamarije uzvratio u gostima, stoga domaće ovaj put imaju pravo na optimizam. Još se sastaju Mladost - Kaštela, a slobodna je Rijeka CO.

Odbojkašima je još preostalo odraditi tri kola do kraja prvog ligaškog dijela. U 16. kolu na meniju je slavonski derbi u SD-u Vijuš (subota, 19), gdje je Mursa-Osijek favorit protiv domaćina Marsonije. "Mursaši" su prije dva mjeseca bez problema slavili u Sl. Brodu (osmina finala Kupa), očekuje se repriza. Ostali parovi: Kitro Varaždin - Medicinar Trnje, Rovinj - Split, Zadar - Centrometal i Sisak - Rijeka.

Nino Benčina
DVIJE UTAKMICE U SJEDEĆOJ ODBOJCI
Ovog vikenda završava i osnovni dio natjecanja u PH u sjedećoj odbojci. Domaćin posljednjeg, 6. kola skupine Sjever je HVIDR-a Osijek, a u subotnje prijepodne odigrat će se dva dvoboja u Maloj dvorani Gradski vrt. Prvo će snage odmjeriti Vukovar i brodska Marsonia, a nakon njih domaćin i Sisak. U trenutnom poretku Brođani i Osječani su poravnati na vrhu s 24 boda, treći je Vukovar sa 16, a Sisak ima 14 bodova. Iza su Novska (6) i Hrabri bez bodova. U Ligu za prvaka će najbolji tercet (pridružuju se i oni s Juga), dok će ovi drugi kasnije razigravati u Ligi za poredak. Bodovi se prenose, ali već sada je jasno da se uoči posljednjih utakmica treba riješiti samo jedna dvojba. Tko će biti treći na Sjeveru? Zasad su Vukovarci u prednosti...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini