Sport
DVOSTRUKI PROGRAM OSJEČKIH KOŠARKAŠICA

Danas u Jugu s prvakom, a u nedjelju stiže Podravac
Objavljeno 15. veljače, 2020.

Košarkašice Murse Vrijednosnica Osijek ovaj vikend imaju dvostruki program. Prvo ih danas (subota) čeka ogled sa zagrebačkim Medveščakom, a u nedjeljno popodne odmjerit će snage s ekipom Podravca Virja.

Subota je rezervirana za četvrtfinale Kupa Ružice Meglaj Rimac u kojemu "mursašice" na parketu osječke dvorane Jug od 17 sati čekaju sastav Medveščaka. Zagrepčanke su favoritkinje, ali trener osječke ekipe Goran Gunjević kaže kako se igra jedna utakmica i sve je moguće.

- Medveščak je aktualni prvak Hrvatske i pobjednik Kupa, koji se tijekom ovog prijelaznog roka još pojačao jer mu je došla iskusna Mirna Mazić. Imaju u svojim redovima reprezentativku Anu Petrak te još nekoliko igračica koje nastupaju u mlađim hrvatskim selekcijama. Jasno da su favoritkinje, ali mi imamo svoje adute i ne predajemo se unaprijed - poručio je trener Goran Gunjević.

Kup i susret s Medveščakom je izazov, a utakmica u nedjelju (16 sati) je iz reda onih koju samo treba odraditi. Mursa Vrijednosnice Osijek igraju posljednji susret osnovnog dijela prvenstva Druge lige "istok", a već su osigurale mjesto u Ligi za prvaka, odnosno doigravanju za plasman u A-1 ligu. Mursa VROS i Podravac Virje su se još lani susretali u A-1 ligi, sada su oba kluba dio drugoligaškog "istoka". S jednom razlikom, Mursa je ove sezone jaka, dok se igrački kadar Podravca osuo i to je samo sjena nekadašnje ekipe.

- Podravac je slab, a nama ova utakmica ništa ne znači. Već sljedeće subote (22. veljače) kreće doigravanje za plasman u Prvu ligu i mi već polako gledamo prema tomu i našem prvom suparniku u play-offu Koprivnici. Idemo odraditi nedjeljnji susret, a onda za nas slijedi najvažniji dio sezone - dodao je Gunjević koji je ovog prvenstva s "mursašicama" izgubio samo jednu utakmicu.

Ovoga vikenda moglo bi biti kao nekada, a na parketu zajedno dvije sjajne osječke košarkašice Davorka Balić i Sena Pavetić. Davorka se vratila nakon ozljede, Sena je unatoč obiteljskim obvezama odlučila pomoći svome klubu pa igra domaće utakmice.

- Do prije susreta, i današnjeg i sutrašnjeg, neću znati koji će sastav na parket. Posljednja dva-tri tjedna imamo problema s virozama i prehladama, svaki trening netko nedostaje. Idemo ovaj vikend odraditi najbolje što možemo - zaključio je trener "mursašica". I. Liović
Goran Gunjević

trener Murse VROS

Medveščak je favorit za prolazak u Kupu, ali igra se jedna utakmica i sve je moguće. Jedno je sigurno, mi se unaprijed ne predajemo
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike