Crna kronika
STAO I TRAMVAJSKI PROMET

Zbog sudara dva automobila gužva na Vinkovačkoj cesti
Objavljeno 15. veljače, 2020.
Iako su prednji krajevi automobila znatno oštećeni i nisu bili u voznom stanju, teže ozlijeđenih, srećom, nije bilo

Sudar dvaju automobila u vrijeme poslijepodnevne prometne špice izazvao je popriličnu gužvu u Osijeku. Iz još neutvrđenih razloga u petak oko 15.30 došlo je do sudara između Volkswagena i Hyundaija na raskrižju Vinkovačke, Kupske i Savske ulice. Nakon izravnog sraza jedan od automobila okrenuo se za 180 stupnjeva, nakon čega su se oba vozila zaustavila na tramvajskoj pruzi sa zapadne strane.


Iako su prednji krajevi obaju automobila pretrpjeli znatna oštećenja i nisu bili u voznom stanju, teže ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo. S obzirom na jačinu sudara, uslijedio je policijski očevid, a kako su se vozila zaustavila na tračnicama, stao je i tramvajski promet u smjeru Bikare, ukupno tri tramvaja od kojih je u jednom bio vozač koji je na obuci za vozača tramvaja. Zbog potrebe očevida, policija je blokirala promet dijelom Vinkovačke ceste, pa su vozila koja su dolazila s kružnog toka kod Drinske ulice preusmjeravana na usku Neretvansku ulicu. Tamo je vozače dočekao kolaps u Ulici sv. Josipa Radnika jer je gotovo nemoguće bilo skrenuti ulijevo zbog vozila koja su u tu ulicu preusmjeravana s druge strane, kroz Savsku ulicu. Još su se automobili kako-tako mimoilazili, no problem je nastao prilikom nailaska autobusa i kamiona. Gužva je trajala oko 45 minuta, sve do okončanja očevida i uklanjanja automobila, a nakon toga promet se normalizirao.

Inače, u četvrtak i prvim satima petka na području PU osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće jedna osoba je zadobila lakše, a jedna osoba teške ozljede. Ostale dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće i jedna na području Đakova.


Milan Bugarić
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike