Mozaik
ŠIMA JOVANOVAC I PRIJATELJI NASTUPAJU 18. VELJAČE

“Šimunovo” u HNK-u Osijek proslava je 55 godina karijere
Objavljeno 15. veljače, 2020.
Legenda tamburaške glazbe Šima Jovanovac velikim će koncertom u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu u utorak, 18. veljače, u 19 sati, proslaviti 55 godina svoje uspješne glazbene karijere. Koncertom u Osijeku samo počinje slavljenička godina Šime Jovanovca, a u toj godini želja mu je slaviti 55. obljetnicu rada na glazbenoj sceni te okupiti brojne suradnike s kojima je dijelio pozornice diljem Hrvatske i svijeta. Tom prilikom nastupit će njegovi kolege i prijatelji: Krunoslav Kićo Slabinac, Ivica Pepelko, Stjepan Jeršek Štef, Darko Ergotić, Željko Lončarić Žec, Viktorija Kulišić Đenka, Vlatka Kopić Tena, Art voice, Folklorni ansambl Broda, Žeteoci, Staropoljani i Tamburaški orkestar Batorek. Program će voditi Goran Ivanović Lac.

- U HNK-u u Osijeku sve je počelo prije deset godina. Bilo je to prvo "Šimunovo". Bio je pravi užitak i jedan od mojih životnih koncerata. Pun pozitivne energije izvođača i drage raspoložene publike. Gledajući danas na snimci ove iznimne trenutke, pojave se i suze radosnice. Svi koji nastupamo na ovom posebnom događanju, želimo još jedan dan za pamćenje u hramu slavonske glazbe. Sada, kada ponovno dolazimo na scenu HNK Osijek, svi smo zajedno ponosni i sretni - rekao nam je Jovanovac najavljujući koncert.

Nakon ovoga u Osijeku Šima Jovanovac organizira još četiri slavljenička koncerta. Prvi će biti održan 14. travnja 2020. godine u KD-u Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu, drugi u sklopu Aurea festa u Požegi 30. kolovoza 2020., treći na Vinkovačkim jesenima u rujnu te četvrti u KD-u Vatroslava Lisinskog, u Zagrebu 28. listopada 2020. godine.

- Uz sve ove nabrojeno, gostujem u KD-u Vatroslava Lisinskog na koncertima Stjepana Jeršeka Štefa i Marine Tomašević. Svečarski novi album snima se u korizmi u studiju "Mak" Branimira Jovanovca, a bit će predstavljen na Požeškom festivalu. Do kraja svibnja bit će završen i moj autorski album instrumentalne glazbe koji čudotvorno donose virtuozi Željko Nikolin, Dražen Pavin, Branimir Jovanovac i Drago Laban, uz svitu izvrsnih glazbenika. Ne smijemo zaboraviti ni obljetničarski koncert Crvenih makova, od kojih je sve i krenulo - otkrio nam je Jovanovac. Koncert "Šimunovo u HNK" izravno će prenositi i HRT Radio Osijek u emisiji "Naša ulica". V.Grgurić
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa