Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

NEXE je čak sada u prilici ponovno otići na Final four
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Četvrtfinale našički rukometaši igraju protiv aktualnog europskog prvaka Vardara, koji je u velikim problemima

Drama je ovaj put ipak otišla na stranu rukometaša NEXE-a. Nakon što su u prvom susretu osmine finala SEHA-Gazprom lige u Našicama svladali Eurofarm Pelister 23:20, u uzvratu u Bitolju domaćin je slavio s njima nedovoljnih 24:22. Našičani su tako još uvijek "živi" u SEHA-Gazprom ligi. Slijedi im četvrtfinale i novi sraz s momčadi iz Sjeverne Makedonije. Suparnik je Vardar, branitelj naslova i aktualni prvak Europe, koji je u velikim problemima.

U problemima su bili i Našičani. Na uzvratu ponovo bez desne strane, ljevaka na poziciji desnog vanjskog s tek oporavljenim Jaganjcem na lijevom beku. Novi problemi nastupili su u nastavku susreta.

Tomićeva ozljeda
Sastav Željka Babića već je do odmora anulirao našičku prednost. U nastavku imao i četiri pogotka prednosti, a dojma smo i sudački poguranac. U nastavku, kada je domaćin prijetio odlijepiti se, nastali su novi problemi za Našičane. Velkovski je opalio po golu izvana, ali se u neposrednoj blizini našao Mario Tomić, jako važan igrač za našičku momčad, i za obranu i za napad. Opalio ga je Velkovski svom snagom, Tomić je završio krvav ispod oka na podu, sumnjalo se čak i na lom jagodične kosti, pa je iznesen na nosilima. Zanimljivo je kako je liječnik na teren uskočio gotovo s tribine. Bio je obučen u neku bijelu kutu, na prvu se činilo kao da je riječ o mesaru, a ne o liječniku. Srećom, informacije govore kako pivotu NEXE-a ništa nije slomljeno. No do kraja bitoljskog susreta morali su bez njega. Ušao je u igru na crtu Pešić, Horvat je posegnuo i za drugim, odnosno trećim pivotom, mladim Pribetićem, pa se napadalo sa sedam igrača. Ovaj je put takva taktika urodila plodom. U završnih pet minuta ušlo se u egalu. Ukazala se domaćinu pred sam kraj posljednja prilika koja, s obzirom na to što su nas igrači NEXE-a navikli, ne bi bila ni preveliko čudo da su ju iskoristili. Naime, tri minute prije kraja Janko Kević, koji je kao jedan od iskusnijih preuzeo odgovornost u tim trenucima, postigao je pogodak za izjednačenje (22:22). Možda je tada ipak "sedmi igrač" ostao predugo u igri. Jotić, a potom i Đukić, iz kontre su postigli pogotke za domaće vodstvo 24:22, a onda su igrači Eurofarm Pelistera bili u prilici otići i na "plus tri". Bilo je dovoljno vremena i obraniti se i organizirati novi napad. Međutim njihov najbolji strijelac na utakmici, povremeni hrvatski reprezentativac Lovro Jotić, bio je neprecizan.

- U završnici smo ih iznenadili s nekoliko naših akcija. Možda je upravo igra sedam na šest i presudila. Mislim ipak kako smo prošli zato što imamo nešto iskusniju momčad koja je duže na okupu. Eurofarm je novi projekt, s novim trenerom i sigurno će tijekom nekoliko mjeseci biti još bolji - rekao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat, koji je posebno pohvalio publiku.

Prvak u problemima
Ponovo slijedi stanka za Našičane od službenih utakmica, što je zapravo ove sezone najveći problem, veći čak i od suparnika s kojim će se sastati u četvrtfinalu (termini su 7. i 14. ožujka). Bez obzira na to što će druge strane stajati aktualni europski prvak Vardar. Iz Skopja, naime, poput vijesti o nogometnim transferima, u završnici prijelaznog roka stižu informacije o odlasku igrača. Posljednji su digli sidro Atman, Krištopans i vratar Gebdane. Ovakvo stanje u makedonskom ponosu i dvostrukom prvaku Europe svakog ljubitelja rukometa može rastužiti. No činjenica je da se NEXE-u sada nude veći izgledi pa da i drugu godinu zaredom igra na Final fouru SEHA-Gazprom lige. Posebno što se sve više priča kako bi se ovogodišnja završnica mogla odigrati u Hrvatskoj?!

Krešimir Lacković
GOLUŽA PROTIV PPD-a ZAGREB
Osim susreta NEXE - Vardar, poznat je još jedan četvrtfinalni par. Hrvatskom prvaku PPD-u Zagreb na putu prema Final fouru stajat će slovački Tatran Prešov, koji s klupe vodi bivši hrvatski izbornik i bivši trener “zagrebaša” Slavko Goluža. Pobjednik toga susreta trebao bi se u polufinalu na završnom turniru sastati protiv pobjednika susreta Vardar - NEXE.
E. PELISTER        24 (13)

NEXE        22 (10)

BITOLJ - SC Boro Churlevski. Gledatelj: 3500. Sudci: Nenad Nikolić i Dušan Stojković

EUROFARM PELISTER: Mitrevski 1 (8+0), Chanevski, Ojleski, Markovski 2, Madzovski 3, Radovic 2, Jotic 5,Vegar 3, Kukoski, Velkovski 2, Ostroushko 3, Ratajec, Gradjan 2, Djukic 1, Kuzmanoski i Petrovski.

NEXE: Car (11+0), Eter 2, Mileta 1, Barišić-Jaman, Dumenčić, Car, Radovanović, Greganić, Jelinić 2, Vida 1, Severec 5, Pešić 2, Kević 4, Tomić 1, Jaganjac 1, Vozab 1 i Pribetić 2.

SEDMERCI: Eurofarm Pelister 1(0), NEXE -; ISKLJUČENJA: Eurofarm Pelister 4 minute (Velkovski 2, Ratajec 2), NEXE 8 minuta (Severec 2+2, Kević 2, Jaganjac 2)
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike