Sport
ŽRK OSIJEK VEČERAS DOČEKUJE PODRAVKU V.

Po iskustvo za ono što im slijedi poslije
Objavljeno 14. veljače, 2020.

Nakon prvog posrtaja u 2020. godini rukometašice Osijeka čeka i najveće iskušenje. Osječanke večeras (20 sati) u dvorani Zrinjevac dočekuju aktualnog prvaka i vodeću ekipu prvenstva Podravku Vegetu, protiv koje je izvjesno kako neće moći "zavidati rane" iz Virovitice.

Iako je ŽRK Osijek ove sezone napravio znatan rezultatski pomak te odmaknuo od borbe za ostanak, i dalje je to nedovoljno za ravnopravniju borbu s našim najkvalitetnijim klubom. Svjesni su toga u osječkom prvoligašu, pa je logično i kako ne dolaze nekakve izjave o potencijalnom iznenađenju. U hrvatskom rukometu ona se ipak vrlo rijetko događaju jer razlika je u kvaliteti prevelika. Zna to dobro i trener Jasmin Mrkonja, kojemu je krivo što u ovom susretu neće imati sve igračice na raspolaganju.

- Malo smo nakon Virovitice svi razočarani, ali što je, tu je, život ide dalje. Valja nam zaboraviti tu utakmicu jer nema u sportu vremena ni za slavlje ni za tugovanje, vrlo brzo dolazi sljedeći izazov. Nije zgodno što nam je prvi susret nakon te utakmice baš protiv Podravke Vegete, jer je jasno kako se ne možemo nadati nekakvom iznenađenju. Međutim, više od toga žao mi je što nećemo biti kompletni. Ostali smo zbog tog loma prsta bez Sare Sablić, koja je odlično odigrala posljednje utakmice, a pogotovo nam je bila važan faktor u obrani. U napadu će tu uskočiti Dora Lacković, imamo još neku alternativu, no u obrani ćemo biti dosta oslabljeni jer Sara je tu "zacementirala" svoje mjesto. No morat ćemo bez nje, a samo se nadam kako nam se neće još neka igračica ozlijediti - pričao je u najavi susreta trener Mrkonja, koji se nada i kako im se neće reprizirati poraz iz prvog susreta. Koprivničanke su tada slavile s čak 42:21, što je i najuvjerljiviji poraz Osijeka ove sezone, a zanimljivo je da se jedan detalj ponavlja i prije ove utakmicu.

- Jesenas smo igrali s Podravkom Vegetom nakon njihova poraza u Metzu, a sada nam, eto, dolazi nakon još jednog europskog poraza, ovaj put od Kopenhagena. Nadam se da im to neće biti dodatni mobilizirajući faktor za utakmicu.

I dok Mrkonja priželjkuje kako njegov kolega Zlatko Saračević neće večeras na parket poslati "kažnjeničku ekspediciju", od svojih igračica traži da pruže svoj maksimum i što jači otpor.

- Moramo prvenstveno biti pošteni odnosom prema sebi i ekipi, a onda i gledateljima. Jasno je da su gošće apsolutne favoritkinje i da ne možemo pričati o nekakvom bodu, ali možemo o borbi i ponašanju. Nemamo što izgubiti, možemo samo naučiti i profitirati iz utakmica s ovako kvalitetnim ekipama. To nam je dobra prilika da dodatno prikupimo važno iskustvo i zato nam nije toliko važan rezultat koliko ono što možemo dobiti na dugoročnom planu, a to nam je bitno. Za nas će ipak prvenstvo ponovo početi nakon što odradimo ova dva dvoboja, večeras protiv Podravke Vegete te potom u sljedećem kolu protiv Lokomotive - jasan je bio trener ŽRK-a Osijek.
G. Roguljić

Prihod za Udrugu Pobjede
ŽRK Osijek nastavlja sa svojom čestom praksom doniranja prihoda od utakmice u dobrotvorne svrhe. Tako će biti i ovog petka protiv hrvatskih prvakinja, kada će sav prihod od ulaznica biti namijenjen Udruzi Pobjede iz Azila Osijek.
Parovi 16. kola
U 16. kolu Prve HRL večeras igraju Osijek i Podravka Vegeta, a ostali susreti na rasporedu su u subotu. Sastaju se: Sinj - Dalmatinka, Koka - Zrinski, Bjelovar - Umag, Split 2010 - Murvica, Sesvete Agroproteinka - Dugo Selo ‘55 i Lokomotiva - 1234 Virovitica.
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike