TvObzor
DOBITNICI PRVE NAGRADE TOP.HR MUSIC AWARDS

The Black Keys imaju najprodavaniji inozemni album 2019. u Hrvatskoj
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Novi album The Black Keys očekivao se s velikim nestrpljenjem, ponajprije zbog petogodišnje kreativne pauze omiljenog rock dua

The Black Keys, čuveni i hrvatskoj publici omiljeni američki dvojac kojeg čine gitarist Dan Auerbach i bubnjar Patrick Carney, osvojio je prvu Top.HR Music Awards nagradu u kategoriji Najprodavanijeg inozemnog albuma u 2019. godini! Album Let’s Rock objavljen je 28. lipnja 2019. na CD-u i LP-u, a hrvatskim fanovima dostupan je i na digitalnim platfromama Deezer i Google Play.

Top.HR Music Awards je nova glazbena nagrada nastala u suradnji Hrvatske diskografske udruge (HDU) i RTL-a. Ova vrijedna priznanja službeno su dodijeljena u Zagrebu izvođačima koji su tijekom prošle godine ostvarili najuspješnije rezultate u domaćem radijskom eteru i na streaming platformi Deezer, kao i onima čiji su albumi najprodavaniji na području Republike Hrvatske.

Novi album The Black Keys očekivao se s velikim nestrpljenjem, ponajprije zbog petogodišnje kreativne pauze nakon objave albuma Turn Blue, te ujedno i najdužeg zatišja u njihovoj 17 godina dugoj diskografskoj karijeri. Devetim studijskim albumom Auerbach i Carney odlučili su podići spomenik električnoj gitari i rock korijenima te su u novi projekt vješto utkali dijelove osobnih glazbenih fascinacija.

Album Let’s Rock debitirao je početkom ljeta 2019. na četvrtom mjestu američke ljestvice Billboard 200, dok je u Velikoj Britaniji debitirao na trećem ljestu ljestvice albuma i time postao njihov treći album koji je ušao u UK Top 10. Na hrvatskom tržištu album je od trenutka objave tijekom 21 tjedna bio na listi Top 40 najprodavanijih stranih albuma, suvereno vladajući vrhom ljestvice čak pet tjedana. N.Vek.
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata