Kultura
MINISTARSTVO KULTURE RASPISALO NATJEČAJ

Nagrada "Vladimir Nazor" za 2019.
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Odbor Nagrade "Vladimir Nazor" raspisao je natječaj za dodjelu istoimene Nagrade za 2019. godinu. Nagrada se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma. Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo.


Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom 2019. u Republici Hrvatskoj. Godišnja nagrada može se dodijeliti pojedincu ili grupi umjetnika za zajednička umjetnička ostvarenja.


Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojemu su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.
Prijedlozi se upućuju do 12. ožujka 2020., a tekst natječaja možete pronaći na poveznici: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24103 - stoji u priopćenju Ministarstva kulture. N.Vek.
Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

Najčitanije iz rubrike