Sport
EUROPSKI KUP U KICKBOXINGU "KARLOVAC OPEN 2020."

Sestre Una i Iskra Maravić osvojile komplet medalja
Objavljeno 13. veljače, 2020.
Veliku stvar napravile su sestre Una i Iskra Maravić, one su na Europskom kupu u kickboxingu "Karlovac Open 2020." osvojile zlatnu, srebrnu i brončanu medalju!


- Mogu reći da je ovo veće natjecanje od svih svjetskih i europskih prvenstava, ne sjećam se da je na nekom bilo više od 2200 natjecatelja - kazao je predsjednik Kickboxing saveza Hrvatske Tomislav Bilandžić na karlovačkom natjecanju, na kojem je nastupilo 2230 natjecatelja iz 39 zemalja svijeta, među kojima i 450 iz Hrvatske.


Među 185 medalja koje su na tom međunarodnom turniru osvojili hrvatski borci je i komplet medalja koje su uzele Slatinčanke, sestre Una i Iskra Maravić nastupajući za Kickboxing klub Kutina.


Iskra je u disciplini light contact do 55 kilograma došla do finala nakon što je pobijedila Török Karolu i Jäszai Oslolyu iz Mađarske. U finalu sa Slovenkom Ninom Kitek zbog problema s disanjem morala je odustati te je osvojila drugo mjesto. Iskra, odlikašica trećeg razreda matematičke gimnazije u Virovitici, ovom sportu vratila se nakon pet godina i dobre rezultate pokazala je već na završnom turniru prošle godine osvajanjem prvoga mjesta, a najnovijim uspjehom na jakom turniru u Karlovcu dokazala je da to nije bilo slučajno.


Hrvatska reprezentativka Una, maturantica Opće gimnazije u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini, borila se u dvije kategorije u disciplini light contact do 60 kilograma i bila je vrlo uspješna. U seniorskoj kategoriji u borbi za najviše odličje izbacila ju je Talijanka Elena Tombini doslovno u posljednjoj sekundi borbe pa se Una morala zadovoljiti brončanim odličjem. Međutim, njih dvije srele su se i u drugom kolu juniorske kategorije, u kojem je Una pobijedila sa 3:0. U finalnoj borbi s istim je rezultatom svladala jaku juniorku iz Slovenije Zalu Rozinu i nakon srebra, eto, osvojila i zlato.
Sestre Maravić ovim su uspjesima dokazale da se upornost, rad i trud isplate, jer one dva-tri puta tjedno putuju na treninge iz Slatine u sto kilometara udaljenu Kutinu. Osobito je Una bila ustrajna, pa je za 2018. godinu bila proglašena najuspješnijom sportašicom Slatine, a na temelju lanjskih rezultata, rješenjem Hrvatskog olimpijskog odbora, postala je vrsni sportaš četvrte kategorije. P. Žarković
Među pet najvećih u svijetu
"Karlovac Open" prvi je put održan 2011. godine, kad se okupilo oko 250 natjecatelja, uglavnom članova Hrvatskog kickboxing saveza. Već sljedeće godine bilo je stotinu natjecatelja više, a 2013. turnir poprima međunarodni karakter. Svake godine bilo je sve više natjecatelja iz sve većeg broja zemalja, a od 2016. godine "Karlovac Open" je među pet najvećih kickboxing turnira u svijetu.
Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike