Novosti
STRANKA DESNO

U Osijeku smo stabilna oporba
Objavljeno 13. veljače, 2020.
Osječki gradski vijećnici Anto Đapić, predsjednik stranke Desno, i Domagoj Novokmet, stranački mu kolega, reagirali su u srijedu na promjenu odnosa u Gradskom vijeću, u kojem nakon odlaska dvaju vijećnika u nezavisne koalicija s kojom Osijekom vlada gradonačelnik Ivica Vrkić ima samo jedan vijećnički glas više.


Podsjetimo, dva vijećnika, Dragan Vulin i Karlo Šatvar, napustila su vladajuću koaliciju i objasnila da odlaze u nezavisne vijećnike zbog načina promjene cijene vode.


Đapić i Novokmet tvrde da Osijek stagnira. Pozivaju vladajuće da preispitaju odluke o poskupljenju komunalnih usluga.


Đapić misli da se ništa dramatično neće dogoditi na sljedećoj sjednici Vijeća iako ne treba sumnjati da u vladajućoj većini vlada velika nervoza. "Znam što znači imati 19 vijećnika prema 18. No mi smo stabilna oporba, procjenjujem da neće doći do promjene u vodstvu Gradskog vijeća, ali očekujem da će opozicija zaoštravati odnos prema vladajućoj većini i gradonačelniku jer koliko god se toleriralo njegovo zdravstveno stanje, situacija u Osijeku traži promjene", komentirao je Đapić.
Dodao je kako stranka Desno ima ambicije na nacionalnoj razini. "Mi imamo s čime ići na izbore, program koji je afirmiran i promican kroz predsjedničke izbore, bez čega nema restitucije i obnove hrvatske državnosti i hrvatske državne politike", kaže Đapić, koji misli da "Škorina ekipa" neće ići na izbore u istom sastavu i da kod Škore ne vide program. "Priča o promjenama i vraćanje države hrvatskom narodu su floskule, ne znače ništa. Na poziciji nacionalne desnice, možemo je nazvati suverenistička, mora se definirati platforma s kojom će se ići na izbore. Što prije to shvate naši kolege s pozicije desnice, to bolje. Procjenjujem da Škoro, koji se dominantno drži Mosta, neće biti nacionalna desnica", smatra Đapić, dodajući da će izbori biti najneizvjesniji do sada i da će biti jako teško nakon izbora slagati parlamentarnu većinu. D.Pejić
Najčitanije iz rubrike