Regija
VJEŽBA ‘‘VINKA 2020‘‘ U VINKOVCIMA

Sve su službe spremne odmah reagirati u slučaju katastrofe
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Pravodobnom reakcijom svi su ozlijeđeni izvučeni i zbrinuti, a veliki je požar ugašen

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Zbog istjecanja amonijaka i požara u Vinkovcima je teže ozlijeđeno nekoliko osoba. Pravodobnom reakcijom vatrogasaca, Hitne pomoći, Crvenog križa i HGSS-a spriječena je katastrofa te su ozlijeđene osobe medicinski zbrinute na mjestu događaja, a potom i u vinkovačkoj bolnici. Sukus je to katastrofe koja se ipak dogodila nije, jer bila je riječ o vježbi u pogonu tvrtke Vinka plus d.o.o. u Vinkovcima.


S temom "Kemijski akcident u pogonu koji sadrži opasne tvari - amonijak" u srijedu je održana velika županijska vježba "Vinka 2020".


- Ovom vježbom pokazali smo koliko smo spremni, koliko možemo odgovoriti svakom takvom izazovu koji se može staviti pred nas. Cijelu akciju projicirali smo preko ekrana, imali smo dronove i kamere. U planu nam je da svaki voditelj tima ima kameru, dron može snimati odozgo, a kad imate kameru, onda se vidi što je unutra. Sa svakom akcijom uvodimo novine i tako podižemo kvalitetu svoga rada - rekao je Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.
Prema kratkom scenariju vježbe, ŽC 112 Vukovar zaprimio je poziv direktora Vinke plus o požaru unutar novog postrojenja te o tome da je više osoba zadobilo opekline. Za nepunu minutu o požaru su obaviješteni JVP Vinkovci, Hitna pomoć, policija, distributeri električne energije i plina, Civilna zaštita, dispečer na željezničkom kolodvoru te načelnici općina Jarmina i Ivankovo. U vježbi je bilo oko 70 sudionika.


Mario Kokaj
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike