Crna kronika
POŽAR U VUKOVARU

Požar izbio zbog eksplozije punjača romobila u stanu
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Veću štetu spriječili su pristigli policajci, koji su ugasili požar u hodniku stana
VUKOVAR

Punjač električnog romobila kriv je za požar koji je izbio u ponedjeljak oko 22.45 u stambenoj zgradi u Ulici Ante Starčevića u Vukovaru. U hodniku stana 43-godišnjakinje pri napajanju električnog romobila, zbog kvara na električnim sklopovima punjača za romobil, došlo je do eksplozije punjača. Odmah potom došlo je do zapaljenja punjača i romobila. Nakon telefonskog poziva požar su ugasili policajci koji su nakon dolaska zgrabili aparat za gašenje požara, koji se nalazio u hodniku zgrade te ugasili vatru.

Na mjesto događaja izišli su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe JVP-a Vukovar, koji su osigurali romobil i potpuno ugasili požar. Zbog brze reakcije vlasnice stana, te policajaca, požar nije zahvatio prostorije objekta pa je materijalna šteta ekvivalentna vrijednosti romobila.

U rujnu prošle godine mediji su prenijeli vijest o požaru u deveterokatnici u Njemačkoj, gdje je zbog baterije romobila izgorio stan, a više ljudi zatražilo je liječničku pomoć. Ondje je vlasnik stana punio bateriju e-romobila u kućnoj utičnici kada je zbog tehničkog kvara izbila vatra, baš kao i u Vukovaru, no u tom se slučaju vatra brzo proširila te je stan izgorio. Deset stanara zgrade otrovalo se dimom.

U ponedjeljak su se dogodila još dva požara u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U Dugoj ulici u Vinkovcima, oko podne, u vinkovačkom poduzeću za drvnu industriju, zbog kvara na filtru sustava za otprašivanje proizvodnog pogona za furnir, došlo je do požara koji je ugasila vatrogasna služba tog poduzeća. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski kriminalistički tehničari u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala velika materijalna šteta.

Istoga dana oko 14 sati, u Čolićevoj ulici u Otoku, na pomoćnoj zgradi je zbog kvara na elektromotoru kompresora hladnjaka nastao požar koji se proširio i na prostoriju u kojoj su se nalazili štednjak na kruta goriva, perilica rublja, dvije kosilice za travu, jedan ručni kosač za travu, razne vrste pomoćnog alata te ulazna PVC vrata. Šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Brodsko-posavskoj županiji, na autocesti A3 Bregana - Lipovac, u ponedjeljak oko 15.35 sati, kod Lužana, došlo je do samozapaljenja automobila srpskih registracija kojim je upravljao 41-godišnji srpski državljanin. Vatrogasci DVD-a Oriovac ugasili su požar. Vatra je izbila zbog kvara na električnim instalacijama u motoru automobila.

Sandra Lacić
pohvala
BRZA

REAKCIJA

POLICIJE
OPUŠAK KRIV ZA POŽAR kladionice
Zagrebačka policija izvijestila je o rezultatima očevida koji je u nedjelju oko 21.50 izbio u poslovnici kladionice u Vrapčanskoj ulici u Susedgradu. Vatra je najvjerojatnije izbila zbog opuška odbačenog u plastičnu vrećicu s papirima, odakle se proširila na gorive materijale, a potom i djelomično na inventar kladionice i poslovnog prostora. Poslovnica kladionice nalazi se u sklopu obiteljske kuće. Ukućani su, primijetivši dim, odmah nazvali vatrogasce, koji su došli i ugasili požar koji je potpuno uništio poslovni prostor i inventar u njemu. Do požara je došlo nakon zatvaranja poslovnice, kada u njoj nije bilo ljudi. Ozlijeđenih srećom nema, a materijalna šteta procjenjuje se na desetke tisuća kuna.
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike