Crna kronika
NEPOPRAVLJIVI BICIKLIST IZ BARANJE

Ulovljen pijan čak treći put u tri tjedna
Objavljeno 12. veljače, 2020.
BELI MANASTIR


Tridesetjednogodišnji muškarac iz Belog Manastira treći je put u tri tjedna uhvaćen pijan na biciklu. Posljednji put zaustavljen je u ponedjeljak oko 23 sata u svom gradu. Prometni su ga policajci alkotestirali i utvrdili da ima 1,66 promila alkohola u krvi, pa je treći put odveden u posebnu prostoriju policijske postaje na prisilno triježnjenje. Istoga dana u 3 sata na Vijencu Petrove Gore u Osijeku prometni su policajci pri kontroli prometa zaustavili automobil kojim je upravljao 24-godišnji Osječanin pod utjecajem od 1,51 promila. Mladi vozač odmah je uhićen, a za taj prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od tri mjeseca te šest negativnih prekršajnih bodova. U ponedjeljak su u Osječko-baranjskoj županiji u prometu zatečena četiri vozača koja su imala alkohola u krvi, i to po dva vozača bicikla i automobila.


Iz Policijske uprave brodsko-posavske doznajemo da je 27-godišnji vozač iz Slavonskog Broda, koji je vozio pijan i bez vozačke dozvole, u ponedjeljak u 10.30, uz optužni prijedlog, doveden na Općinski sud u Slavonskom Brodu, gdje je proveden skraćeni prekršajni postupak. Vozaču je pritom izrečena novčana kazna u iznosu od 16.000 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilom B-kategorije u trajanju od 12 mjeseci, a koja će se aktivirati tek kada jednog dana mladić bude položio vozački ispit. Visoka novčana kazna mu je odmjerena i zbog toga što je, potvrđeno alkotestom, u krvi imao 1,31 promil alkohola. Mladiću je nadležni prekršajni sudac odmjerio i kaznu zatvora od mjesec dana. Kako su trenutačno zatvorski kapaciteti popunjeni, mladić je uvjetno kažnjen, pa ipak neće na izdržavanje kazne. To će se promijeniti ako počini identičan prekršaj u idućih devet mjeseci.
I glinska je policija u prvim minutama ponedjeljka zaustavila recidivista. Za upravljačem automobila sisačkih registracija, koji je zaustavljen u Pokupljanskoj ulici, sjedio je 38-godišnjak s područja Gline. Alkotestom mu je izmjereno 1,98 promila alkohola u krvi, a uvidom u evidenciju doznalo se da nije smio voziti zbog zabrane vožnje zbog prethodnog prometnog prekršaja. Vozača su uhitili. S.Lacić
Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike