Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Uoči puta na uzvrat u Bitolj nastradala našička dvorana
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Za večerašnju utakmicu (20.15 sati) NEXE će biti jači za Jaganjca

Rukometaši NEXE-a u noći između ponedjeljka i utorka krenuli su prema Sjevernoj Makedoniji, točnije u Bitolj, gdje će protiv Eurofarm Pelistera večeras (20.15 sati) odigrati uzvratni susret 1. kola play-offa SEHA-Gazprom lige.

Našički su rukometaši na put krenuli sa zalihom od tri pogotka. U prvoj utakmici u njihovoj dvorani svladali su suparnika 23:20 u utakmici koja nikako neće biti upamćena prema nekoj kvalitetnoj predstavi obje momčadi, kao i mađarskih sudaca koji su se s obostranim pogreškama priključili ostalim akterima na terenu.

Oštećen krov
Hendikep za NEXE svakako je bilo neigranje niza standardnih igrača. Hrvoje Horvat nije mogao računati na Halila Jaganjca, Marka Mrđenovića te obojicu desnih vanjskih već duže odsutnog Ivana Sršena i Marka Buvinića. Na svoju dvojicu ljevaka neće moći računati ni u uzvratu. Zato se u konkurenciju vraća Jaganjac, pa je ipak zdravstveni bilten nešto bolji nego pred prvu utakmicu.

- Jaganjac nam je svakako važan igrač i za obranu i za napad, koji sigurno mora biti kvalitetniji nego u prvoj utakmici - rekao je Horvat, koji je otkrio nove probleme s kojima se suočila našička momčad.

- Uz sve ozlijeđene igrače, "ozlijeđena" nam je i dvorana - otkrio je Horvat.

Naime, krov našičke dvorane nastradao je nakon prošlotjednog nevremena u Slavoniji, pa igrači NEXE-a nekoliko dana nisu mogli trenirati u njoj.

- Tražili smo rješenja, pronalazili termine dvorane, pa dva-tri dana nismo imali pravi trening u našoj dvorani. No, nema alibija ni opravdanja. U Bitolju ćemo dan prije utakmice (sinoć nap.a), odraditi jedan trening.

Bolji napadač
Horvat se slaže kako mu momčad mora u uzvratu odigrati kvalitetnije nego u prvoj utakmici.

- Vidjelo se u toj prvoj utakmici kako su nam nedostajale natjecateljske utakmice i to je jedan od razloga onolikog broja tehničkih pogrešaka. Ono što moramo zadržati jest igra u obrani koja nas je dovela do prednosti u prvoj utakmici. Zato u obrani moramo zadržati gustoću i agresivnost. Pokazali smo u prvoj utakmici kako možemo igrati protiv Eurofarma, nedostaju sada sitnice, posebice u napadačkom dijelu, pa da i ovu utakmicu odigramo na visokoj razini.

Ukupna pobjeda inače donosi plasman u drugo kolo play-offa gdje pobjednika očekuje aktualni pobjednika SEHA liga i europski prvak Vardar. Što znači, slijedilo bi NEXE-u još jedno gostovanje u Sjevernu Makedoniju. Ovo večerašnje sigurno će biti pakleno.

- Poznato je kako je Bitolj rukometni grad i kako navijači kontinuirano svih 60 minuta pritišću kako suce tako i suparničku momčad, zato za prolaz moramo biti jako koncentrirani želimo li se kao pobjednici vratiti u Našice - rekao je trener NEXE-a uoči večerašnje utakmice s kojom njegova momčad može još neko vrijeme ove sezone ostati bar u okružju odigravanja utakmica protiv TOP europskih momčadi, s obzirom na to da tako nešto neće biti moguće u EHF Kupu.

Krešimir Lacković
JAGANJAC: DOBRO ZNAM KAKVA JE PUBLIKA U BITOLJU
Halil Jaganjac vraća se u konkurenciju nakon što je zbog ozljede propustio prvi susret protiv Eurofarm Pelistera. To je svakako dobra vijest za trenera Horvata, s obzirom na Jaganjčev napadački doprinos, a isto tako svoju zadaću odradi i u obrani.

- Najteže je bilo gledati suigrače s tribine kako se bore. Jasno je kako moramo biti kvalitetniji u napadu, premda ne mislim kako će i ovo biti neka posebno lijepa utakmica. Ulog je doista prevelik.

Jaganjac je dio karijere proveo u Sjevernoj Makedoniji. Dobro mu je poznat “vruć teren” u Bitolju.

- Igramo u rukometnom gradu. Ljudi tamo obožavaju i poznaju rukomet, a navijanje je stvarno vatreno. Publika im je sigurno “osmi igrač”, a na njihovu pomoć sigurno računaju kako bi nadoknadili našu prednost - rekao je Jaganjac.
Najčitanije iz rubrike