Sport
REDOVITA IZBORNA SKUPŠTINA ŽNK OSIJEK

Bodražiću novi mandat
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Ivana Svalina postala je prva dopredsjednica u 30-godišnjoj povijesti kluba

Prostorije igrališta "Mačkamama" u Gackoj ulici bile su mjesto redovite sjednice skupštine Ženskog nogometnog kluba Osijek koja je imala i izborni karakter.

Dosadašnjem, naime, predsjedniku Bojanu Bodražiću istekao je četverogodišnji mandat i stoga je morao u reizbor, o čemu su odlučivala 22 nazočna od 25 članova skupštine, tako da su donesene odluke bile pravovaljane. O tome je izvijestila Verifikacijska komisija na čelu sa Željkom Zrnom nakon čega je radno predsjedništvo u sastavu Jean-Pierre Maričić (predsjednik), Vedran Vuletić i Mario Prokopec (članovi) kanaliziralo skup od šest točaka dnevnog reda u šezdesetak minuta. Konsenzusom je potvrđen novi četverogodišnji mandat Bojanu Bodražiću te su izabrani dopredsjednici, kao i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora. Najbliži suradnici Bodražiću bit će Šimo Orešković i Ivana Svalina koja je tako postala prva dopredsjednica u 30-godišnjoj povijesti kluba koji su, do sada, vodili samo muškarci. I inače je intencija uključivanje što više ženskih osoba u rad kluba osim onih neposrednih na travnjaku koje ovoga proljeća imaju želju i obvezu titulu prvaka Hrvatske i pokal namijenjen pobjedniku državnog kupa vratiti u vitrine "Mačkamame". Tako je sveprisutna i samozatajna Ivana postala logistička perjanica popularnih "zečica" koje će od ljeta egzistirati u novom okruženju. O tome je govorio novi/stari predsjednik obraćajući se skupu nakon što su izabrani članovi oba klupska odbora. Uz Bodražića te dopredsjednike Orešković i Svalina u Izvršni odbor još su involvirani: Darijan Rudan, Marijo Vukić, Mario Prokopec, Vedran Vuletić, Rudika Gmajnić i Stipe Kordić. Na čelu Nadzornog odbora je Željko Zrno, a članovi su Vedran Grubišić i Josip Čizmadija, koji je klupska konstanta od njegova osnutka 1990. godine. Od ljeta će djelovati u novom obliku jer se tada treba formalizirati dosadašnja suradnja muškog i ženskog osječkog nogometnog kluba koji će postati jedinstvena cjelina. Stoga će Bodražić i čelni čovjek "bijelo-plavih" iz Gradskog vrta Ivan Meštrović nastaviti precizirati detalje fuzije koja je postala zakonska obveza prema propisima HNS-a i krovne europske organizacije (UEFA) koja u svojim natjecanjima ne dopušta sudjelovanje klubova koji nemaju sve kategorije mladeži te (bar) žensku seniorsku sekciju.

Ne treba ni naglašavati koliko će to biti golemo unaprjeđenje za ženski klub, posebice jer je naglasak stavio na mladež kako bi se primat vratio u Osijek te potom držao dugi niz godina. U tome će kontekstu u travnju biti izvanredna Izborna skupština koja će, nedvojbeno, donijeti proširenje sada novoizabranog rukovodnog kadra relevantnima iz Gradskog vrta od kojih je, već osam mjeseci, trener iz škole Tihomir Rudež na klupi doprvakinja Hrvatske.

Dražen Lekšan
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike