Osijek
USUSRET VALENTINOVU

Trgovci i ugostitelji najviše će profitirati
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Izlozi većine osječkih trgovina u znaku su Valentinova i ljubavi, a najviše je crvenih srdaca u parfumerijama, zlatarnicama i trgovinama u kojima se prodaje donje rublje. Među onima koji od još jednog komercijaliziranog blagdana očekuju najveću zaradu su cvjećari i ugostitelji.

Trgovci su za sve one koji su u potrazi za idealnim valentinovskim poklonom pripremili i prigodne popuste. Tako se, primjerice, u drogerijama mogu kupiti parfemi i kozmetika po sniženim cijenama za oko 30 posto. Valentinovo u zraku osjeti se i u svim poklon-galerijama, gdje su već uoči proteklog vikenda pripremljeni prigodni darovi za zaljubljene. Prvenstveno za koje je kupnja poklona za Valentinovo pitanje simbolike. Plišana srca i medvjedići, ‘‘Oscari‘‘ za najbolje supruge, djevojke i dečke, šarene šalice i majice s porukama ljubavi mogu se kupiti po cijenama u rasponu od 20 do 60 kuna.

No više od trgovaca, na Valentinovo će zasigurno zaraditi ugostitelji. Naime, čak i oni koji bolju polovicu neće iznenaditi kakvim poklon, zasigurno će ju počastiti ručkom ili večerom. U najatraktivnijim osječkim restoranima već se naveliko uzimaju predbilježbe, a nema ugostitelja koji nije kreirao poseban "valentinovski" meni po promotivnoj cijeni. Tako, primjerice, Hotel Osijek nudi menije u tri slijeda od 145 i 165 kuna, uz prigodni glazbeni program, ZOO hotel "all you can eat" ponudu za 90 kuna po osobi, a u restoranu "Corner" svojim su menijima za večeru na Valentinovo (od 130 i 140 kuna) dali čak i prigodne nazive - "Afrodita" i "Kupid".

Ruke će zadovoljno trljati i cvjećari koji su unaprijed za petak osigurali veće količine cvijeća. No oni s koje smo pitali što mogu očekivati, tvrde kako pravila nema. Buketi se i podosta naručuju unaprijed, posebno ako klijent ima posebnih želja.

- Ruže, i to crvene, apsolutni su hit uvijek i njih smo naručili za petak 500 komada samo za bukete. No to ne znači da će nam dostajati za cijeli dan. Prije dvije godine nam je već u jutranjim satima otišlo sto samo na jednu neočekivanu narudžbu - priča donjogradska cvjećarka, te ističe kako je Valentinovo dan u godini kada ima najviše posla.

A kako ove godine Valentinovo zgodno ‘‘pada‘‘ u petak, dodatnog posla zbog ovog posebnog dana u godini imaju i u turističkim agencijama. Naime, mnogi su se zaljubljeni Osječani odlučili koji dan godišnjeg odmora spojiti s vikendom i sa svojim boljim polovicama otputovati. Naravno, ovakvim su odlukama pogodovale i prigodne ponude aranžmana turističkih agencija koje posljednjih tjedana nude primamljiva ‘‘city break‘‘ putovanja na popularne europske destinacije, ali i paket-aranžmane za zaljubljene u domaćim hotelima. Tako će Osječani svoju ljubav mogu slaviti kroz četverodnevno putovanje u Prag za 796 kuna, ili dvodnevno putovanja u Budimpšetu za upola manju cijenu s uključenim prijevozom. Popularni su i aranžmani u domaćim toplicama i hotelima na Jadranu.

Ivana Solar
Među onima koji od još jednog komercijaliziranog blagdana očekuju najveću zaradu su cvjećari i ugostitelji
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

STRUČNI SKUP O SIMULIRANIM SUĐENJIMA

Stekli znanja o važnosti sudstva

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije