Osijek
STRUČNO USAVRŠAVANJE

Doživljajno učenje svim osjetilima
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Započela je realizacija projekta stručnog usavršavanja “Doživljajno učenje - učenje svim osjetilima: senzorni razvoj kao temelj razvoja osobnosti” koje će se u Osijeku održavati od siječnja do prosinca ove godine. Riječ je o verificiranom studijskom ciklusu, bodovanom od Agencije za odgoj i obrazovanje koji organiziraju EOS Centar za doživljajnu i relacijsku pedagogiju, u partnerstvu s udrugom ISKRA waldorfska inicijativa, Dječjim vrtićem Osijek i Gradom Osijekom.

“Stručno usavršavanje zamišljeno je u obliku jednogodišnjeg studijskog ciklusa od deset vikend-modula. Program je namijenjen odgojiteljima djece rane i predškolske dobi, učiteljima razredne nastave, stručnim suradnicima - pedagozima, psiholozima, knjižničarima i edukacijskim rehabilitatorima - te studentima završnih godina pedagoško-psiholoških smjerova”, poručuju organizatori.

Autorica i predavač je prof dr. sc. Slavica Bašić, prof. pedagogije i psihologije, doktor pedagoških znanosti sa specijalizacijama u tradicionalnim i suvremenim koncepcijama odgoja i obrazovanja, u logoterapiji i egzistencijalnoj analizi, geštalt pedagogiji, umirovljena je sveučilišna profesorica u trajnom zvanju. Radionice i praktikume vode umjetnički terapeuti, zdravstvena pedagoginja, euritmist/ica, odgojiteljice/učiteljice (iz Hrvatske i inozemstva).

Prvi seminar (modul) održan je 24. i 25. siječnja, a sudjelovati se može u svakom pojedinom modulu zasebno ili u svima kao cijelini. Kotizacija po osobi za jedan modul iznosi 400 kn, u cijenu su uključeni nastavni materijali u elektroničkom obliku, materijali za radionice/praktikum i osvježenje u pauzama. I.Sl.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana