Osijek
PUTRIĆ O STANJU MO BRIJEST

Nemamo grijanje ni vodu, a i guši nas smrad lešina
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Više od trideset godina čeka se na dovršetak Društvenog doma za koji opet nema novca

Loše stanje u Mjesnom odboru Brijest koji već godinama, pa i desetljećima, muku muči s neadekvatnim prostorom za rad, kulminiralo je proteklog tjedna kad su zbog postojećih infrastrukturnih problema bili prisiljeni sjednicu Vijeća održati u prostorijama GČ Industrijska četvrt.

"Zbog loših uvjeta, prije svega loših električnih instalacija, nedostatka grijanja i vode, smatramo unajmljene prostorije za rad Mjesnog odbora neuvjetnim i za zdravlje opasnim, što je bilo najočitije kod prošlih izbora kada se od smrada lešina nije moglo ući na biračko mjesto. Navedeni prostor nije adekvatan ni za rad MO-a Brijest, a kamoli za okupljanje stanovnika, udruga, ili bilo kakav društveni život stanovnika Brijesta. Gotovo svake godine održavaju se izbori, a s obzirom na to da je prostor našeg mjesnog odbora ujedno i biračko mjesto, ono postaje neuvjetno i za takve aktivnosti. Svjedočili smo proteklih godina ‘iskakanju‘ struje, nedostatku grijanja te raznim drugim problemima, zbog čega smo tražili zamjenski prostor ili dovršetak gradnje doma koji je vremenom postao gradska arhiva. Ništa od kapitalnih investicija nije odrađeno, a nekoliko zadnjih radova, poput uređenja dječjeg igrališta, ‘teškog‘ nekoliko desetaka tisuća kuna, odrađeno je neprofesionalno, a zapravo uopće nije završeno. Smatramo da su građani Brijesta zakinuti za pravo na lokalnu i mjesnu samoupravu koja im statutom pripada", kaže Ana-Marija Putrić, predsjednica Vijeća MO-a Brijest, i dodaje da se trenutačna gradska vlast više puta oglušila na njihove apele za promjenom ovakvog stanja.

"Dobili smo jedan dopis u kojem piše da nema novca za dovršenje Društvenog doma za ovu godinu, a stanje je nepromijenjeno već desetljećima. S druge strane, iz tih istih prostorija pod okriljem noći iznosi se arhiva koju ondje pohranjuje gradska uprava", ističe Putrić.

Ema Nenadić
BEZ GRIJANJA, PAUČINA, IZMET GLODAVACA,...
U izuzetno loše stanje prostorija MO-a Brijest uvjerila se i naša novinarska ekipa kada smo osim hladnih i paučinom prekrivenih dijelova, naišli na izmet različitih glodavaca i uginule muhe na podu, a doznali smo da je plaćanje grijanja Gradu trenutačno preskupo. Novi Društveni dom, čija je gradnja počela još sredinom osamdesetih godina, mještanima Brijesta već je godinama nedosanjani san, a žalosti ih činjenica da su jedini dio grada koji nema takav prostor za funkcioniranje svoje zajednice. Zbog toga, kako kažu, pati i društveni život naselja, udaljen svega pet kilometara od središta grada, koji trenutačno ima jednu trgovinu i kafić.
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike