Osijek
BESPLATNO ZA NEZAPOSLENE

HGK: Edukacije iz web developmenta
Objavljeno 11. veljače, 2020.
HGK - Županijska komora Osijek, u suradnji s tvrtkom INCHOO d.o.o. iz Osijeka, organizira edukacije iz web developmenta, za nezaposlene osobe. Edukaciju će provesti stručnjaci tvrtke INCHOO d.o.o. iz Osijeka, a prijave su do 24. veljače na mrežnoj i Facebook stranici https://inchoo.hr/php-akademija-2020/ ili https://www.facebook.com/inchoo/

ICT sektor jedna je od propulzivnijih grana gospodarstva koja nudi zanimljive mogućnosti za razvoj profesionalne karijere, kao i odlične uvjete samozapošljavanja. Jedan od najvećih problema za ICT tvrtke u županiji predstavlja nedostatak adekvatnog stručnog kadra, odnosno nepostojanje znanja i kompetencija na tržištu rada koje ICT tvrtke očekuju od budućih zaposlenika. Stjecanje potrebnih znanja, u prvom redu znanja programiranja, vještina i kompetencija potrebnih ovoj djelatnosti povećava zapošljivost osoba na tržištu radu u djelatnosti u kojoj postoje velike potrebe za zapošljavanjem i veliki nedostatak kompetentne radne snage.

"Radi povećanja znanja i vještina nezaposlenih osoba te stjecanja kompetencija traženih na tržištu rada koje dovode do lakšeg pronalaska posla, odlučeno je da se u okviru projekta PARTNER NET 2 provedu edukacije iz web developmenta usmjerene na stjecanje znanja, vještina i kompetencija vezanih uz ICT sektor", kaže Kornela Miling, viša stručna suradnica iz Županijske komore Osijek.

Edukacije PHP akademija te PHP i Magento edukacija prvi su put provedene prošle godine, od siječnja do travnja. Od 23 polaznika PHP Akademije, šest najuspješnijih nastavili su s PHP i Magento edukacijom. Od ukupnog broja polaznika tri su se zaposlili kod izvoditelja edukacije, četiri polaznika zaposlili su se u drugim trvrtama, a jedan je pokrenuo vlastiti posao u IT sektoru. Zbog toga je odlučeno da se u okviru projekta PARTNER NET 2 edukacije ponove u ovoj godini.

PHP Akademija počinje 17. ožujka i traje šest tjedana. Predavanja će se održavati dva puta tjedno u poslijepodnevnim satima na FERIT-u. Nekoliko najuspješnijih polaznika PHP Akademije dobit će priliku nastaviti Magento edukaciju koja će trajati mjesec dana, a izvodit će u tvrtki Inchoo d.o.o. Osijek. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana