Osijek
PODRUČNO SJEDIŠTE HKDM-A OSIJEK

Dentalci proslavili Sv. Apoloniju
Objavljeno 11. veljače, 2020.
Spomendan sv. Apolonije, djevice i mučenice, zaštitnice dentalne struke, pacijenata i zuba, a koji se obilježava svake godine 9. veljače, u nedjelju je tradicionalno okupio članstvo Područnog sjedišta Hrvatske komore dentalne medicine Osijek na večernjem euharistijskom slavlju u donjogradskoj župnoj crkvi Preslavnog Imena Marijina. Svečanu je svetu misu i ove godine predvodio župnik Ivan Jurić.

Predsjednik osječkog Područnog sjedišta HKDM-a, dr. Miroslav Sikora napomenuo je kako proslava zaštitnice sudjelovanjem na misi u Osijeku traje od 1996. godine. I ove je godine misa služena u Donjem gradu jer je upravo i sjedište Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u toj gradskoj četvrti. Prije tridesetak godina obilježavanje Dana sv. Apolonije pokrenuli su doktori dentalne medicine u Hrvatskom primorju, u Voloskom.

Sveta Apolonija živjela je i djelovala u 3. stoljeću, u vrijeme progona kršćana, kada su je pogani zbog njezine vjere pretukli i čupali joj zube ne bi li se odrekla svoje vjere. Kasnije se raširilo štovanje sv. Apolonije koja je postala zaštitnica svih djelatnika dentalne medicine. N.Z.E.
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike