Crna kronika
VELIKI POŽAR U KAŠTEL-ŠTAFILIĆU

Vandali su krivi za požar menze?
Objavljeno 10. veljače, 2020.
SPLIT


U požaru koji je u nedjelju rano ujutro buknuo u krugu Srednje škole "Braća Radić" u Kaštel-Štafiliću nastala je materijalna šteta od više milijuna kuna, doznaje se od ravnateljice škole Marije Kezele. "Prostor u kojem je smješten restoran i kuhinja potpuno je izgorio te se urušio i krov, nastala je materijalna šteta od više milijuna kuna", rekla je Kezele. Kazala je i kako je vatra najprije buknula u kontejnerima za otpad, a potom se proširila na prostor u kojem su restoran i kuhinja. Ravnateljica je dodala da je najvjerojatnije riječ o vandalskom činu. U krugu škole su 25. siječnja gorjele plastične cijevi, a 7. veljače netko je zapalio čempres.


Objasnila je kako su u neposrednoj blizini školska zgrada i učenički dom, ali se vatra nije proširila na njih zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca. Dodala je i kako tijekom nastave radnim danim u učeničkom domu boravi 40-ak učenika, a vikendom ih ondje ostane 10-ak, koliko ih je bilo i u vrijeme izbijanja požara. Požar su gasila 23 vatrogasca iz Kaštela i Splita sa sedam vozila.


Kako prenosi portal Dalmacija News, požar su gasili DVD Kaštela, DVD Gomilica, DVD Mladost i JVP Split s 18 vatrogasaca, a na teren su izišli i policajci, koji su napravili očevid i utvrdili uzroke požara. "Dovršen je očevid požara u kojem je oko 4.45 opožarena menza srednje škole u Kaštel-Štafiliću. Utvrđeno je kako je uzrok požara otvoreni plamen na kontejnerima koji su smješteni uz južni zid objekta, a s kojih se požar proširio i na objekt. Na objektu se urušio krov i nastala je znatna materijalna šteta, a točan iznos nastale štete utvrdit će se naknadno. Provodi se kriminalističko istraživanje", stoji u priopćenju iz policije.


Splitski vatrogasci u nedelju su gasli požar i u bivšem prostoru Dalmacijavina u splitskoj trajektnoj luci, a koji je buknuo poslijepodne. Brzom intervencijom vatrogasca požar je ugašen, doznaje se u Županijskome vatrogasnom operativnom centru. Zapalio se otpad, iz kojeg je tijekom požara izbijao jak dim, rekli su vatrogasci. Požar je gasilo šest splitskih vatrogasaca s dva vozila.
Prema neslužbenim informacijama, uzrok požara mogao bi biti neopreznost beskućnika koji se okupljaju i borave na prostoru u splitskoj trajektnoj luci gdje je nekad bilo sjedište Dalmacijavina. H
Zbog uništenja restorana i kuhinje šteta se procjenjuje na više milijuna kuna
3

požara izbila su u krugu Srednje škole "Braća Radić" u Kaštel-Štafiliću od 25. siječnja
Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike