Crna kronika
PUCNJAVA U CENTRU VUKOVARA

Svađa, tučnjava i pucnjava zbog reda na blagajni
Objavljeno 10. veljače, 2020.
Tučnjava je izbila na blagajni Konzuma, a vani je 62-godišnjak pucao iz pištolja
VUKOVAR



U središtu Vukovara u subotu se u večernjim satima zbio neuobičajeni incident, koji je, s obzirom na to da je jedan od sudionika upotrijebio plinski pištolj, na sreću, okončan bez težih posljedica. Naime, nešto nakon 19 sati u trgovačkom centru Golubica Mall, odnosno na blagajni Konzuma, koji se nalazi u prizemlju centra, sukobila su se dva muškarca. Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske potvrđeno je kako je riječ o 62-godišnjaku i još jednom, za sada nepoznatom, muškarcu.


- Došlo je prvo do verbalnog, a potom i fizičkog konflikta između dva muškarca. Sukob su započeli na blagajni trgovine Konzum, gdje su jedan drugomu zadali udarce po tijelu. Sukob su nastavili u izlaznom hodniku trgovačkog centra, a potom i ispred samog centra, pri čemu se za sada nepoznati muškarac koristio sjedalom bicikla u fizičkom sukobljavanju - naveo je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarko-srijemske. Dodao je kako je nepoznati muškarac ozlijedio 62-godišnjaka, kojemu je nakon dolaska policije na mjesto incidenta pružena liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici Vukovar, gdje su mu utvrđene lake ozljede.


Iz policije navode kako je tijekom fizičkog obračuna 62-godišnjak ispalio jedan hitac iz plinskog pištolja, koji je posjedovao nezakonito, odnosno nije ga prijavio nadležnim vlastima. Policija je nakon provedenih izvida i kriminalističkog istraživanja utvrdila identitet muškarca koji se u sukobu koristio plinskim pištoljem, a još uvijek traga za drugim muškarcem, koji se u sukobu koristio "sicom" bicikla.


- Dosadašnje je istraživanje uputilo na postojanje osnovane sumnje da je 62-godišnjak počinio prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja (kolokvijalno - nezakonito posjedovanje i nezakonito javno isticanje te uznemiravanje građana - javnosti), kao i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Živković je naveo kako će, kada pronađu drugog sudionika u ovom događaju, moći provesti potpuno objektivno, temeljito i razmjerno istraživanje i utvrditi sve detalje slučaja, o čemu će izvijestiti javnost.
Neslužbeno doznajemo kako su se dva muškarca posvađala na blagajni Konzuma zbog posve bizarnog razloga - nisu se mogla dogovoriti tko će prvi doći na red, a snimak s nadzornih kamera navodi na zaključak da je drugi sudionik mlađi muškarac. Incident je uznemirio Vukovarce, posebice one koji su se u tom trenutku zatekli u blizini, pa se iste večeri nagađalo je li u sukobu upotrijebljen pištolj ili kakva petarda. Nakon ispaljivanja hitca iz plinskog pištolja ljudi su počeli bježati, kako prolaznici tako i djelatnici brojnih trgovina u trgovačkom centru.


Dragana Korpoš
62

godine ima ozlijeđeni muškarac, koji je pucao iz plinskog pištolja
MUŠKARCE NITKO NIJE RAZDVOJIO
Vukovarcima je nevjerojatno da odrasla osoba hoda s pištoljem, makar on bio i plinski. Bilo je slučajeva u Hrvatskoj prošlih godina da hitac iz plinskog pištolja ozbiljno ozlijedi čovjeka. Šokira i bizaran razlog obračuna dvaju muškaraca, koja su se potukla nakon svađe tko treba prvi doći na red na blagajni. Zbunjuje i što dvojicu nitko nije rastavio ni na blagajni, ni u hodniku centra, ali ni i izvan njega. Policija je dobila više poziva o tučnjavi dvaju muškaraca, a poslije i o ispaljenm hitcu.
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike