Sport
ŽELJKO PETROVIĆ, TRENER INTERA

Možemo otežati posao Osijeku
Objavljeno 8. veljače, 2020.

Dosta se promjena ove zime dogodilo u "divu iz pregrađa", nadimku koji zaprešićki klub nosi još iz vremena kada su pod vodstvom Ilije Lončarevića 1992. godine osvojili prvi Kup Hrvatske. Klub je dobio strateškog partnera, a to je donijelo i promjene na klupi. Umjesto Samira Toplaka, koji je vodio Zaprešićane od 2014. pa do siječnja 2020., čime je postao trener koji je najduže vodio jedan klub bez prestanka u HNL-u, stigao je Željko Petrović. Crnogorac, nekadašnji reprezentativac (sudionik Svjetskog prvenstva 1998. godine u dresu tadašnje SR Jugoslavije nap.a), bivši igrač Budućnosti i zagrebačkog Dinama, koji je početkom devedesetih zajedno s Davorom Šukerom s Maksimira otišao u Sevillu. No, za razliku od današnjeg predsjednika HNS-a, nije ostavio trag u Andaluziji. Zato jest u Nizozemskoj, gdje je proveo sljedećih pet godina igrajući za Den Bosch, RKC Waalwijk i PSV, a potom je tri godine igrao za japansku Urawu te karijeru završio u RKC Waalwijku, čiji je jedno vrijeme bio i trener. Bogata mu je već sada i trenerska karijera, pa je osim već spomenutog nizozemskog kluba vodio i Boavistu, Den Haag, Urawu, Botev Plovdiv i Badak iz Indonezije, a bio je pomoćni trener u nizu uglednih klubova poput HSV-a, West Hama, Sunderlanda, Anžija te izborniku Srbije.

Na klupi Intera krenuo je s pobjedom nad Istrom 1961 (2:0). Tom su pobjedom Zaprešićani odmaknuli na četiri boda od dva trenutno posljednjeplasirana sastava Istre 1961 i Varaždina, pa su trenutno izvan opasne zone.

- Bila nam je to jako važna pobjeda s obzirom na to da smo igrali protiv momčadi iz donjeg dijela tablice. Vidjelo se kako smo pod pritiskom, posebno u trenucima kada smo imali posjed lopte. Ostalo je bilo dobro. Igrači su bili borbeni, zalaganje je bilo na visokoj razini - započeo je Željko Petrović, koji je na temu prethodne utakmice zaključio kako mu momčad sada nakon te pobjede rasterećeno dolazi u Gradski vrt.

- Bit će to teško i zahtjevno gostovanje, vrlo teška utakmica za nas protiv snažnog protivnika. Osijek se proteklih godina transformirao u ozbiljan klub, stalno su u vrhu hrvatskog nogometa i itekako smo svjesni njegove kvalitete.

Ipak, Petrović vjeruje kako u Gradskom vrtu nisu bez izgleda.

- Osijek teži igri, hoće igrati i nadigravati se, ali tako hoćemo igrati i mi i vjerujem kako će nam ostati puno više prostora negoli smo imali protiv Istre. Sigurno možemo nešto napraviti ili bar jako otežati posao Osijeku. U svakom slučaju naše su želje ostvariti pozitivan rezultat - zaključio je Petrović. K.Lacković
ROĐENI OSJEČANIN MITROVIĆ
U sastavu Intera danas se ponovno očekuje Josip Mitrović, 20-godišnjak na posudbi iz Rijeke, koji je u prošlom kolu protiv Istre 1961 postigao prvoligaški prvijenac. Zanimljivo, Mitrović je rođeni Osječanin. No samo je Osječanin po rođenju. Njegov grad je Đakovo, gdje je i počeo igrati nogomet, a potom je preko Cibalije stigao u Rijeku, odakle je sada na posudbi u Interu.
Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike