Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA GOSTUJU U 15. KOLU PRVE HRL

Čvrstom obranom nastaviti pobjednički niz i u Virovitici
Objavljeno 8. veljače, 2020.

Rukometašice Osijeka u odličnom ozračju dočekuju subotnji susret 15. kola Prve HRL i slavonski ogled kod 1234 Virovitice (19 sati). Potpuno razumljivo, jer Osječanke su nanizale pet pobjeda, od čega četiri prvenstvene, što ih je učvrstilo na šestom mjestu tablice.

Tu ne namjeravaju stati, nego se žele i iz Virovitice vratiti s punim bodovnim plijenom te tako mirno dočekati oglede s Podravkom Vegetom i Lokomotivom, u kojima objektivno ne mogu računati na popravak učinka.

- Dobar rezultat je čudo, podiže moral, voljni moment i atmosferu te sve onda djeluje lakše. Kroz ovu pozitivnu seriju i djevojke rastu, individualno i ekipno, te ćemo napraviti sve da produžimo ovaj naš niz za još jedno kolo. Kraj jeseni i početak ovog proljetnog dijela pokazali su da smo se lijepo posložili, da se možemo ravnopravno boriti i na domaćem i na gostujućem parketu pa vjerujem da ćemo i u Virovitici pokazati naše pravo lice - pričao je u najavi subotnjeg susreta trener ŽRK-a Osijek Jasmin Mrkonja.

U prvom je međusobnom ogledu njegova ekipa u Zrinjevcu slavila sa 38:34, a u toj golijadi nikako nije uspijevala zaustaviti Tamaru Hudoletnjak, koja je postigla čak 18 pogodaka. U odnosu prema tom susretu Virovitičanke su jače i za bivšu reprezentativku Maju Mlinarić (Kožnjak) pa će osječke rukometašice kao najveći izazov imati limitirati njih dvije na neki prihvatljiviji učinak.

- Od našeg prvog susreta pojačale su se s Mlinarić, a jasno je da nam je velika prijetnja i prvi strijelac prvenstva Hudoletnjak, koja nas je u prvom susretu umalo sama pobijedila. Ako ih uspijemo svesti na neki manji napadački doprinos, pritom, naravno, ne zanemarujući ni ostale igračice, tada nam sigurno izgledi bitno rastu. Idemo u taj susret u finom ozračju, pritisak je na domaćinu, koji mora pobijediti, mi ćemo biti rasterećeni, ali jasno je kako ćemo se potruditi uzeti oba boda. Čekat ćemo svoju priliku, kao što smo to radili nedavno u Dugom Selu, kada smo izdržali prvo poluvrijeme, a potom u drugom došli na svoje.

Zaustavljanje dviju najboljih virovitičkih igračica značit će i pola puta prema pobjedi, jer Osječanke se ne žele nadigravati u golijadama. Samo su jednom, baš protiv 1234 Virovitice, slavile, kada su primile više od 30 pogodaka, a u ostala su četiri takva slučaja gubile. Štoviše, u pobjedničkom ligaškom nizu redom su primale 25, 26, 26 i 20 golova pa je jasno kako će izazov biti nastaviti takav obrambeni učinak i ove subote. Pogotovo kada se zna da su Virovitičanke, koje su i same u pozitivnoj seriji (tri pobjede i dva remija), u tih pet susreta zabijale između 33 i 37 golova.

- Pokušat ćemo u tom smjeru odvesti utakmicu jer ne želimo dvoboj s puno pogodaka. One nemaju granitnu obranu, a mi smo pokazali da nam je to jedan od aduta. Protiv Sinja je definitivno bilo naše najbolje obrambeno izdanje, u kojem su u obrani bile raspoložene i igračice i naše vratarke te nam nešto slično treba i u Virovitici - otkrio je Mrkonja.

Goran Roguljić
Parovi 15. kola
1234 Virovitica - Osijek, Dugo Selo ‘55 - Lokomotiva, Murvica - Sesvete Agroproteinka, Umag - Split 2010, Zrinski - Bjelovar, Dalmatinka - Koka i Podravka Vegeta - Sinj (11. 2.)
ŠkolA rukometa
ŽRK Osijek upisuje djevojčice koje žele trenirati rukomet. Djevojčice rođene 2010. i mlađe imaju treninge kod trenerice Kristine Validžić utorkom (18.15 - 19.30, OŠ Dobriša Cesarić), srijedom i petkom (19.00 - 20.30, OŠ Ivan Filipović), a one rođene 2008./2009. imaju promjenjive termine pa se trebaju javiti treneru Zdravku Marčetiću radi dogovora. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefone 099/681 74 91 (trenerica Kristina), 091/530 77 94 (trener Zdravko) i 095/368 28 29 (tajnik Dražen Jukić).
Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

Najčitanije iz rubrike