Regija
ŠIRE TURISTIČKU PONUDU

Napreduje gradnja hostela u Belišću
Objavljeno 8. veljače, 2020.
Projekt je vrijedan 17.224.331,30 kuna, od čega je potpora 11.114.350,28 kuna ili 84,43 posto
BELIŠĆE

Grad Belišće posljednjih godina intenzivno radi na proširenju svoje turističke ponude, a veliku pozornost javnosti posebno privlači projekt izgradnje Centra za posjetitelje s hostelom, koji je smješten neposredno uz rijeku Dravu.

Naime, u sklopu projekta "Zelene staze Dunava i Drave" planirana je i izgradnja Centra za posjetitelje s hostelom, na kojem su radovi započeli sredinom 2019. godine i napreduju u skladu s planom. Podsjetimo, nositelj EU projekta "Zelene staze Dunava i Drave" je Općina Erdut, a partneri na projektu su Grad Belišće, Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije, Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Općine Erdut, Turistička zajednica grada Belišća te Kajak-kanu klub Aljmaš. Projekt je nastao radi povećanja privlačnosti i obrazovnog kapaciteta uz uspostavu boljeg upravljanja posjetiteljima na području "Zelenih staza Dunava i Drave" te razvijanja javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti kroz promociju zaštićenog krajobraza Erdut, Regionalnog parka Mura - Drava i ekološke mreže Natura 2000. Osim izgradnje Centra za posjetitelje s hostelom, u Belišću je predviđeno i uređenje ekološko-edukativne staze (šetnice od hostela do odmorišta "Drava" u Bistrincima u dužini od 2,3 kilometra), uređenje odmorišta te uređenje kajakaškog veslališta (bazena) "Matija Ljubek", priopćili su iz Grada Belišća.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 17.224.331,30 kuna, od čega potpora iznosi 11.114.350,28 kuna odnosno 84,43 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Projekt je financiran iz poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 23. siječnja 2017. do 30. rujna 2020. godine.

Lidija Aničić
Manjak kreveta
S obzirom na dugogodišnji, kronični nedostatak smještajnih kapaciteta za boravak većeg broja turista u Belišću, izgradnja Centra za posjetitelje s hostelom uz prateće sadržaje i šetnicu bit će pun pogodak. To je važno stoga što Belišće iz godine u godinu bilježi povećanje broja dolazaka i noćenja, a taj će broj biti zasigurno još veći kada se sagradi hostel.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike