Tehno
SAJAM INOVATIVNIH TEHNOLOGIJA U OBRAZOVANJU

Izdavačka kuća Profil Klett uspješno predstavila digitalnu platformu IZZI
Objavljeno 7. veljače, 2020.

Izdavačka kuća Profil Klett uspješno je predstavila svoju digitalnu platformu IZZI na sajmu Bett (British Educational Training and Technology Show), vodećem međunarodnom sajmu inovativnih tehnologija u obrazovanju, održanom potkraj siječnja u Londonu

Njihova platforma IZZI softversko je rješenje za izradu interaktivnih digitalnih izdanja, a digitalni obrazovni sadržaji u sklopu te platforme osmišljeni su kao svakodnevna cjelovita podrška svakom učitelju, učeniku i roditelju koji želi poučavati i učiti na suvremen, kreativan, interaktivan i multimedijski način. Jedna od brojnih specifičnosti IZZI digitalnih sadržaja je njihovo besplatno korištenje za sve učitelje, učenike i roditelje u Hrvatskoj.

"Izrazito smo ponosni što su našu platformu IZZI nakon uspjeha u Hrvatskoj prepoznale i druge zemlje svijeta. Nakon dogovorenog licenciranja u Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj i Ukrajini te golemog interesa koji je izazvao u Finskoj, Litvi, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, IZZI je sjajno prihvaćen i na prestižnom Bettu gdje su ga isprobali mnogi posjetitelji. Brojne pozitivne reakcije te veliko zanimanje koje je izazvala hrvatska digitalna platforma još jednom potvrđuju da je naša zemlja spremna ponuditi inovativna i kvalitetna rješenja na vlastiti način. Slobodno možemo reći da je Profil Klett postavio nove standarde obrazovanja kako na domaćem, tako i na svjetskom tržištu", poručuje Dalibor Greganić, direktor Profil Kletta.

Profil Klett je za hrvatsko tržište proizveo i objavio digitalnu platformu IZZI s više od 1300 edukacijskih videozapisa, 3D modela, virtualnih panorama i laboratorija, interaktivnih kvizova, kreativnih igara i ostalih virtualnih animacija koji prate i nadopunjuju školsko gradivo te tiskane udžbenike ove tvrtke. Uz laku, učinkovitu i brzu izradu digitalnih izdanja koja su dostupna svima, IZZI digitalni sadržaji iznimno su jednostavni za korištenje te potpuno neovisni o internetskoj vezi, a samim time i stabilnosti signala na području svake škole u Hrvatskoj. Jednostavno se prilagođavaju učenicima s teškoćama u učenju, nude noćni prikaz sadržaja za manji zamor oka te pružaju potpunu i pouzdanu sigurnost na internetu. M.R.
IZZI digitalni sadržaji iznimno su jednostavni za korištenje te potpuno neovisni o internetskoj vezi
Najčitanije iz rubrike