Tehno
AOC

Tri nova monitora iz B2 serije
Objavljeno 7. veljače, 2020.
AOC je najavio tri nova monitora iz svoje entry-level serije B2 u rasponu veličina od 21,5” (54,7 cm) i 23,8” (60,4 cm) do 27” (68,6 cm). S​va tri modela imaju prekrasne okvire bez rubova s tri strane, Full HD rezoluciju (1080 p), ultratanki profil i čistu stražnju stranu s VESA postoljem.

Monitori nude široke kutove gledanja (178°) što jamči neizmijenjen doživljaj boje sa svake točke gledišta. 21.5-inčni model 22B2H koristi VA panel s dubokim crnim i iscrpnim bojama, dok su 23,8-inčni 24B2XH i 27-inčni 27B2H opremljeni IPS panelom koji reproducira prave boje. VGA i HDMI 1.4 ulazi omogućuju jednostavno povezivanje različitih uređaja. Sva tri modela prikladna su za radni stol svakog korisnika koji traži osnovni i ekonomičan monitor.

Iako su to monitori s pristupačnim cijenama, oni dolaze bez rubova s tri strane, što znači da se rub ploče stapa s okvirima i stvara dojam plutajuće slike. Takav elegantni dizajn također omogućuje podešavanje multimonitora s povećanjem produktivnosti bez ometajućih okvira.

Sva tri modela B2 serije opremljena su s VGA i HDMI ulazima, kao i izlazom za slušalice. To znači da se i starija računala preko VGA mogu povezati i modernizirati s odličnim zaslonom. Uz to, suvremeni se izvori kao što su stolna ili mobilna računala, DVD ili Blu-ray playeri, igraće konzole i drugi lako priključuju preko HDMI-ja.

Značajke se ovdje ne završavaju - B2 također koristi tehnologiju FlickerFree prilikom podešavanja razine svjetline koja eliminira treperenje korištenjem istosmjerne struje (Direct Current) umjesto PWM-a (Pulse Width Modulacija). To sprječava glavobolju i naprezanje očiju, smetnje koje su često prouzročene treperavim slikama.

AOC-ova B2 serija bit će dostupna u veljači uz preporučenu maloprodajnu cijenu 22B2H od 739 kn, 24B2XH od 809 kn i 27B2H od 1109 kn bez PDV-a. M.R.
Možda ste propustili...