Autoglas
ZAGREBAČKI VELESAJAM

Odluka: Mijenja se sadržajni koncept Zagreb Auto Showa
Objavljeno 4. veljače, 2020.

Na sastanku Grupacije generalnih zastupnika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), koja okuplja 15 uvoznika vozila, zaključeno je da se koncept Zagreb Auto Showa dopunjava i mijenja, odnosno da će snažniji fokus biti na motociklima i gospodarskom programu.

S obzirom na dramatična globalna kretanja na automobilskom tržištu, Zagrebački velesajam u hitnom je postupku tražio sastanak Grupacije generalnih zastupnika. Zajednički stav donesen na sastanku jest da se koncept Zagreb Auto Showa dopunjava i mijenja te čine svi napori da se održi. Odluka je donesena u skladu s globalnim trendovima, koje je proteklih godina obilježio pad odaziva izlagača na vodećim svjetskim i europskim sajmovima automobila poput Frankfurta, Pariza i Ženeve te izostanak marki Citroën, Dacia, Fiat, Jeep, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot i Suzuki.

Fokus ovogodišnjeg izdanja sajma je osim na motociklima i na gospodarskom programu - pratećoj industriji i gospodarskim vozilima, sve s ciljem rasta proizvodnog potencijala važnog za razvoj gospodarstva Zagreba i Hrvatske, a segment automobila bit će zastupljen u manjoj mjeri. Uz postojeći trend, jedan od razloga promjene koncepta je i odustajanje od sudjelovanja na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu većine izlagača osobnih vozila.

Zagrebački velesajam, kaže se, prezentirao je model i koncept Zagreb Auto Showa 2020. na sjednici Grupacije uvoznika osobnih i lakih gospodarskih vozila 20. svibnja prošle godine, koji je bio istovjetan realiziranom u razdoblju od 10. do 15. travnja 2018. te koji je tada bio prihvaćen. Nakon emitiranja prijava izlaganja u prvoj polovini srpnja 2019. svim zainteresiranim izlagačima s jasno definiranim uvjetima i terminima u kratkom razdoblju zaprimljene su potvrde izlaganja u tematskim cjelinama vezanim uz motoprogram, gospodarska vozila i prateću industriju te najave izlaganja osobnih vozila.

Međutim, tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine dolazi do znatnog odustajanja izlagača osobnih vozila, zbog čega je Zagrebački velesajam donio odluku o promjeni tematskih i sadržajnih cjelina Zagreb Auto Showa, objašnjava se u priopćenju.

Zagrebački velesajam, u kontekstu globalnih, a očito i lokalnih, trendova, proaktivno nastavlja realizaciju ovog sajma, za koji su dosad prijavljena 164 izlagača. O novim okolnostima i zaokretu u konceptu svi partneri Zagrebačkog velesajma su obaviješteni.

Hina