Zdravlje
“TRI PRIČE O SRCU”

Predstavljen prvi hrvatski edukativni roman
Objavljeno 3. veljače, 2020.
Predstavljen je roman „Tri priče o srcu“ spisateljice Rosie Kugli, koji je nastao na inicijativu Zaklade „Hrvatska kuća srca“, sa željom da građanima na inovativan i zanimljiv način kroz književno djelo približe sudbine ljudi koji se bore s kardiovaskularnim bolestima.„Srce je oduvijek bilo simbol ljubavi i patnje, ono je kroz čitavu ljudsku povijest smatrano sjedištem, pa čak i generatorom naših osjećaja, radosnih i tužnih. Kada smo uzbuđeni, radosni ili tužni, srce kuca brže i jače. U stanjima opuštenosti i duševnoga mira i naše srce kao da se odmara, kuca sporije. Zaklada „Hrvatska kuća srca“ objavljivanjem ovoga djela učinila je još jedan korak dalje u promicanju zdravlja srca. Nadam se da će čitatelji uživati u priči, da će naučiti ponešto o ljubavi, životu i srcu te da će ozbiljno razmisliti i o vlastitome srcu i kako ga sačuvati za život“, izjavio je akademik Davor Miličić, predsjednik Zaklade „Hrvatska kuća srca“.

„Tri priče o srcu“ je ljubavno-edukativni roman koji kroz ljubavni trokut predstavlja napetu životnu priču troje ljudi, a u središtu fabule je upravo srce, organ koji osjeća, ali i organ koji može oboljeti te izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

„Ovo je knjiga o bolestima srca, bolestima koje su se mogle spriječiti izbjegavanjem rizičnih čimbenika poput stresa, pušenja, nezdrave prehrane, nedostatka tjelesne aktivnosti i preventivnim pregledima. Ovo je knjiga o cijeni koju plaćamo kada ne slušamo signale koje nam tijelo šalje. Žalimo tek kad postane prekasno, a tada više nema povratka. Ovo je knjiga koja potiče na razmišljanje i zove na promjene, koja poziva da se, ako već niste, priključite našim radionicama i naučite kako pristupiti oživljavanju. Vjerujte, nema ništa strašnije od bespomoćnog promatranja kako život nestaje“, naglasila je Ivana Portolan Pajić, dr.med. urednica knjige.

„Velika mi je čast što su upravo mene izabrali da napišem knjigu koja budi duboke osjećaje, koja je strastvena, burna, nepredvidiva, a opet vrlo životna, svakodnevna i najvažnije uči čitatelje kako moraju brinuti o svojem srcu svakoga dana“, izjavila je Rosie Kugli. J.Kn.
Možda ste propustili...

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

Najčitanije iz rubrike