Sport
AUSTRALIAN OPEN

Nakon Donne od Melbourne Parka se oprostio i Marin Čilić
Objavljeno 26. siječnja, 2020.

Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnom dijelu prvog teniskog Grand Slama sezone Australian Opena.


Osječanka Donna Vekić je u 3. kolu sa 7:5, 6:3 nakon jednog sata i 43 minute igre izgubila od Poljakinje Iga Swiatek. Donna je imala svojih šansi, no nije dobro koristila ponuđene prilike. Poljakinja je spasila čak osam od devet break lopti, a hrvatskoj je tenisačici uzela tri puta servis. Swiatek je i realizirala više poena na prvom i na drugom servisu - 78 i 65 posto prema 55 i 44 posto Vekić.


Nakon Donne od turnira se oprostio i Marin Čilić, koji je zaustavljen u osmini finala. Bolji od njega bio je Kanađanin Miloš Raonić sa 6:4, 6:3, 7:5.


Čilić je početkom susreta bolje djelovao od suparnika, kod 3:3 je imao i prve dvije break lopte, ali se Raonić spasio svojim najjačim oružjem - servisom. Ono što nije iskoristio Čilić, jest Raonić kada je u desetom gemu napravio break i na taj način uzeo prvi set. Početkom drugog seta Raonić je još jednom napravio break, odjurio je do 3:0 i prednost zadržao do kraja dionice. Bilo je jasno da će Čilić teško do preokreta, ipak, treći set bio je i najizjednačeniji, hrvatski tenisač je prijetio, kod vodstva 5:4 imao je dvije set-lopte na Raonićevom servisu, koji se ponovno izvukao servisom. I onda napravio break, pa mirno odservirao za prolazak u četvrtfinale australskog Grand Slama, gdje će igrati protiv Srbina Novaka Đokovića. Ukupno je Raonić ispalio čak 35 asova, uz 73 posto ubačenog prvog servisa, a Čilić protiv toga jednostavno nije mogao.


Čilić je nakon poraza čestitao Raoniću na prolazu u četvrtzavršnicu, ali se i požalio kako je imao problema s leđima, koje vuče još od dvoboja 2. kola protiv Pairea.
- U tom je meču puhao jak vjetar, što mi je smetalo kod bacanja loptice prilikom servisa, pa sam istegnuo leđa. Naravno da mi nije pomoglo ni to što sam potom morao igrati pet setova i protiv Bautiste, ali bez obzira na to, svaka čast Milošu. Na ovom turniru igra odličan tenis i ne bi me iznenadilo kada bi i osvojio turnir - izjavio je Čilić. I. Liović
Federer među osam
Neuništivi Švicarac Roger Federer 15. se put u karijeri plasirao u četvrtfinale Australian Opena, nakon što je u susretu 4. kola nadigrao Mađara Martona Fucsovicsa sa 4:6, 6:1, 6:2, 6:2. U dosadašnjih 14 četvrtfinalnih nastupa u Melbourneu Federer je ostvario isto toliko pobjeda, a sljedeći suparnik bit će mu 100. igrač svijeta Amerikanac Tennys Sandgren, koji je u 4. kolu dobio Talijana Fabija Fogninija sa 7:6 (5), 7:5, 6:7 (2), 6:4.
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike