Novosti
USPJEŠAN NASTUP NA SAJMU TURIZMA

Hrvatska u New Yorku među najtraženijim turističkim destinacijama
Objavljeno 27. siječnja, 2020.
Hrvatska turistička zajednica (HTZ), koja sudjeluje na sajmu turizma New York Times Travel Show u New Yorku od 24. do 26. siječnja, ocijenila je da je Hrvatska među najtraženijim turističkim destinacijama te da o tome govore rezultati istraživanja tržišta i najave bukinga glavnih turističkih udruženja.


Sajam je obišao i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, a od hrvatskih subjekata svoju ponudu u New Yorku predstavljaju i turističke zajednice grada Zagreba, Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Ličko-senjske županije, priopćeno je iz HTZ-a.


"Predstavljanje hrvatske turističke ponude na sajmu u New Yorku od strateškog je značenja, posebice ako znamo da američko tržište za Hrvatsku predstavlja jedno od najvažnijih dalekih tržišta s kojeg ostvarujemo najveći turistički promet. Nastavak letenja American Airlinesa na relaciji Philadelphia – Dubrovnik dodatno će potaknuti turistički promet iz SAD-a u ovoj godini, a krajnji cilj na kojemu intenzivno radimo je jače zračno povezivanje SAD-a i Hrvatske", poručio je direktor Staničić.


Istaknuo je da je u Hrvatskoj tijekom prošle godine zabilježeno 655 tisuća dolazaka i više od 1,8 milijuna noćenja američkih turista, što je godišnji rast prometa od 12 posto.


Tijekom boravka u New Yorku direktor HTZ-a Staničić susreo se s predstavnicima Travel Show Marketing Group, kompanije koja se specijalizirala kao neovisni organizator događanja, a turističke subjekte, kupce i prodavače okuplja na forumima koje organizira diljem svijeta. Tema sastanka odnosila se na mogućnost hrvatskog domaćinstva Travel Agent Foruma u 2021. godini kada bi, procjenjuje se, forum okupio 90 europskih dobavljača i turističkih partnera te oko 150 turističkih agencija iz SAD-a.


"Ovogodišnji nastup na New York Times Travel Showu potvrdio je popularnost Hrvatske kao vodeće rastuće destinacije za Amerikance te najavio još jednu uspješnu godinu s dvoznamenkastim rastom dolazaka i noćenja iz SAD-a. Hrvatska je uistinu jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija, a u prilog tome govore rezultati istraživanja tržišta i najave bukinga glavnih turističkih udruženja kao što su USTOA, Virtuoso, Signature Travel Network i Travel Leaders Group te brojni članci u vodećim američkim medijima poput The New York Times, Los Angeles Times, National Geographic, Financial Times, Conde Nast Traveler, Travel + Leisure, USA Today", izjavila je direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin.
New York Times Travel Show obiđe više od 35 tisuća posjetitelja koji razgledaju ponudu više od 700 izlagača iz 175 zemalja svijeta, što ovaj sajam čini najvećim turističkim sajmom u Sjevernoj Americi. H
Iskustvo lokalnog života i nautika
Sastanak je održan i s predstavnicima platforme i mobilne aplikacije TravPRO MOBILE, prve takve vrste na tržištu koja povezuje mobilno učenje i prodaju. Riječ je o programu obuke agenata i prodajnog savjetovanja, a koji je osmišljen kako bi pomogao agentima u još učinkovitijoj prodaji destinacija. Trenutno pružaju usluge za više od 60.000 profesionalnih putničkih savjetnika iz SAD-a, a suradnju ostvaruju i s vodećom B2B putničkom agencijom u Kini, Dragon Trail Interactive.

Inače, kao glavni trendovi u putovanju Amerikanaca u prošloj godini su multigeneracijsko putovanje, otkrivanje novih destinacija i autentičnih iskustava - "Live Like A Local" iskustvo, "transformacijsko" putovanje, odgovorni turizam, aktivni turizam te krstarenja. Amerikanci u Hrvatskoj posebno vole posjete prirodnim i kulturnim atrakcijama s naglaskom na UNESCO lokalitete, nautički turizam, aktivni odmor te posebno posjete lokacijama gdje je snimana poznata HBO serija Game of Thrones, ali i enogastronomska iskustva.
Možda ste propustili...

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta

UPOZORENJE IZ POREZNE UPRAVE

Lažne poruke o povratu poreza

PRAVNICI JASNI U STAVU O PONAŠANJU PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Upozorenje Ustavnog suda neće poremetiti formiranje nove vlasti

Najčitanije iz rubrike