Ekonomija
FINANCIJSKA POMOĆ PROIZVOĐAČIMA

Isplaćeno je 25 milijuna kuna za uzgoj junica
Objavljeno 27. siječnja, 2020.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je drugi dio nacionalne potpore korisnicima mjere "Potpora za gubitak prihoda u uzgoju rasplodnih junica" iz Programa potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva za razdoblje od 2018. do 2020. godine u ukupnom iznosu od 25 milijuna kuna. Kako javljaju iz Ministarstva poljoprivrede, pravo na potporu ostvarila su 4634 korisnika s ukupno 18.367 grla i iznosom potpore od 2.450,03 kune po grlu.
"Potpore će osobito biti usmjerene na obiteljska poljoprivredna gospodarstva male i srednje veličine u rangu mikro i malih poduzeća koja uglavnom drže goveda simentalske i holstein pasmine i koja čine najvažniju skupinu proizvođača mlijeka u Republici Hrvatskoj. Dodjelom potpore želi se zaustaviti trend pada broja krava i junica te proizvodnje mlijeka u Republici Hrvatskoj. Cilj ovog programa potpore je privremena financijska pomoć proizvođačima za razdoblje od 2018. do 2020. godine, a radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva zbog posljedica cijepljenja protiv bolesti kvrgave kože u prethodne tri godine", naveli su iz Ministarstva poljoprivrede.
Kako također navode "U trogodišnjem razdoblju provedbe Programa potpore radi obnove narušenog proizvodnog potencijala planira se omogućiti potporu za kupnju najmanje 9000 steonih junica". Z.Rupčić
Potiču se isključivo hrvatski uzgajivači
Potpora za gubitak prihoda u uzgoju rasplodnih junica i obnavljanje životinjskog blaga planira se za 35.000 steonih junica. - Sufinanciranje uzgoja junica u trogodišnjem Programu potpore proizvođačima radi obnove proizvodnog potencijala jedna je od 13 mjera kojima Vlada RH i Ministarstvo poljoprivrede intervenira u svrhu očuvanja i unaprjeđivanja mliječnog govedarstva. Treba istaknuti da se sufinanciranje ostvaruje za junice oteljene i uzgojene na hrvatskim farmama i da se potiču isključivo hrvatski uzgajivači goveda", istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
Možda ste propustili...

CILJ JE ODRŽATI POSLOVANJE I SAČUVATI RADNA MJESTA

Dvije ponude za ulaganje Gredelj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana