Mozaik
ODRŽAN 67. ZAGREBAČKI FESTIVAL

Pobijedio Marko Kutlić sa
“Samo nek ona sretna je”
Objavljeno 26. siječnja, 2020.
Osječanka Mia Dimšić nagrađena je za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg Festivala

Pobjednik 67. izdanja Zagrebačkog festivala je Marko Kutlić s pjesmom “Samo nek ona sretna je”, za koju je Kutlić ujedno i autor glazbe i teksta, uz koautora Aleksandra Čubrila.

Odluka je to stručnog žirija ovogodišnjeg Festivala, kojeg su činili Zorica Kondža, prošlogodišnji pobjednik Damir Kedžo, autor i producent Branimir Mihaljević, zatim Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, te Željko Švenda, predsjednik HURIN-a. Po ukupnom broju bodova na drugom mjestu je duet Marina Jurića - Čivre i Nine Kraljić, “Zima” (Marko Matijević Sekul i Boris Kolarić), a na trećem pjesma “Vrati mi se ti” autora Ante Pecotića u izvedbi Nikole Marjanovića.

- Stvarno sam presretan, uopće nisam očekivao pobjedu. Jako je lijep osjećaj primiti ovu nagradu, pogotovo jer je to u mom Zagrebu, na Zagrebačkom festivalu. Hvala žiriju, koji je prepoznao pjesmu i napore mog tima, koautora teksta Aleksandra Čubrila i aranžera Igora Ivanovića i Marka Vojvodića - izjavio je ushićeni Marko Kutlić.

- Bila je ovo sjajna i raznolika večer! Čestitao bih, naravno, mladom kantautoru na pobjedi, ali i svim ostalim izvođačima i autorima koji su svojim pjesmama učinili i ovo izdanje Zagrebačkog festivala nezaboravnim - izjavio je Neno Belan, umjetnički direktor Festivala.

Na samom početku prijenosa osječkoj kantautorici Miji Dimšić uručena je nagrada za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala, “Ovaj grad”.

- "Ovaj grad" je najemitiranija pjesma prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala i svi smo sretni. Hvala Damiru Bačiću, Vjekoslavu Dimteru i Ivanu Pešutu, koji sa mnom stoje iza ove male priče! I svima vama kojima je pjesma bilo kad nešto značila i, naravno, čestitke Festivalu na još jednoj odličnoj glazbenoj večeri, koja je upravo u tijeku! - poručila je Mia s Festivala.

Voditelji su bili Jelena Lešić i Ivan Vukušić. Mnoge glazbene zvijezde pjevale su svoje hitove, a u pozadini je svirao orkestar glazbenog producenta Nikše Bratoša. Na 67. Zagrebačkom festivalu nastupili su: Alka Vuica, Ana Opačak, Bang Bang, Elis Lovrić, Hari Rončević, Ida Prester, Leteći odred, Lorena, Maja Posavec, Marin Jurić - Čivro i Nina Kraljić, Marko Kutlić, Meri Andraković, Mia Negovetić, Miki Solus, Nikola Marjanović, Opća opasnost, Pavel i Tedi Spalato, Petar Dragojević, Stijepo Gleđ Markos, Tadej i Teška industrija.

Pero Galić iz Opće opasnosti izjavio je kako smatra da festivali naprave dobru priču oko promocije pjesme.

- Osim toga, to su i prilike za poznata festivalska druženja. Sretneš kolege, pa se ispričaš i o pobjedama, porazima, svemu što se događa. Ovo nam je treći put da smo na Zagrebfestu. Prvi put smo pobijedili s pjesmom "Tragovi" - rekao je Galić, koji je na Zagrebačkom festivalu predstavio novu pjesmu "Vrati se".

Đakovčanka Maja Posavec izvela je pjesmu "Daleko, iza nas" i prvi je put nastupila na ovoj manifestaciji.

- Zagrebački festival odličan je poligon za predstavljanje nove pjesme. U nas nema puno projekata koji traže i njeguju autorstvo, tako da Festival puno znači, od promidžbe do nastupa i dalje u diskografiji - kaže Maja.

Ivica Propadalo, koji je sa svojom grupom Teška industrija izveo pjesmu "Novo je jutro", sentimentalno je, kaže, vezan uz Zagrebački festival.

- Još sam ga kao dijete, zaljubljenik u gitaru, pratio. Bio nam je to 60-ih prozor u svijet, gledali smo kako je tko odjeven, kakvu ima gitaru, kakvo pojačalo. Zagrebački festival bio je putokaz kako ozbiljno krenuti u svijet glazbe. Danas je on vrlo respektabilan, i produkcijski i po izboru pjesama. Sve pjesme koje se na njemu predstave budu vrćene, mnoge od njih postanu hitovi - kaže Propadalo, čiji je bend na Festivalu predstavio svoju novu pjevačicu, Gaby, koja je inače Slavonka.

Večer je zaključena izvedbom dosad neobjavljene pjesme Arsena Dedića, “Danas te volim”, koju je, izvan konkurencije, otpjevala splitska pjevačica Ines Grgurinović. Pjesma je snimljena u studiju producenta Saše Lukića, koji je Ines upoznao s Arsenom još 2007. godine.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike