Sport
ZA BRONCU

U Budimpešti opet igramo s Crnogorcima
Objavljeno 25. siječnja, 2020.
Teškom smo ih mukom pobijedili u grupi, a sada se ponovno sastajemo u susretu za brončano odličje na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Naime, hrvatska vaterpolska reprezentacija u nedjelju će u Budimpešti od 17.30 sati igrati za broncu protiv Crne Gore, koja je u drugom polufinalnom susretu izgubila od domaćina Mađarske s 10:8 (1:2, 3:1, 4:2, 2:3). Crnogorci su pružili odličan otpor favoriziranom domaćinu, nakon prve četvrtine bili su i u vodstvu, ali je onda uslijedio pad. Izgubili su treću i četvrtu dionicu igre, dok u posljednjoj četvrtini nisu mogli stići veliki zaostatak i otišli su u susret za treće mjesto. I igrat će s Hrvatskom koja ih je na ovom Euru već pobijedila s 11:10, ali na vrlo težak način. Hrvatska je u tom susretu vodila 10:5, Crna Gora se vratila na 10:10, a zatim su Barakude zabile još jedan pogodak vrijedan pobjede.

Đuro Radović s tri i Stefan Pješivac s dva su pogotka bili najbolji u sastavu Crne Gore u polufinalu, dok su Denes Varga s četiri i Grego Zalanki s dva gola predvodili Mađarsku.

Podsjetimo, Hrvatska do sada ima četiri medalje s europskih prvenstava, uz zlato 2010., ima srebra iz 1999. i 2003. te broncu s posljednjeg EP-a iz Barcelone 2018.

Nakon što završi utakmica za treće mjesto, od 19 sati u Budimpešti se igra veliko finale u kojem se sastaju Mađarska i Španjolska. Mađarska je do sada osvojila 12 naslova europskog prvaka, ali posljednji još 1999. godine, dok Španjolska nikada nije bila europski prvak, ima dva srebra i tri bronce. I Mađari i Španjolci već su igrali na ovom EP-u, a taj je dvoboj završio neodlučeno 11:11. I. Li.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike