Sport
NK OSIJEK ZAVRŠIO PRIPREME U MARBELLI

Gotova je španjolska idila, a sad završni glanc za proljeće
Objavljeno 25. siječnja, 2020.

Nogometaši Osijeka završili su dvotjedne pripreme u Španjolskoj te je za subotu planiran povratak kući. Nedjelja je slobodan dan, a potom bijelo-plavi kreću u završni tjedan koji će biti posvećen početku drugog dijela sezone u kojem u prvom proljetnom prvenstvenom kolu gostuju u Gorici.


Boravak u Marbelli prošao je gotovo u idiličnom raspoloženju, bez neželjenih ozbiljnijih ozljeda te s potpuno odrađenim planom kojeg su trener Ivica Kulešević i njegov stručni stožer zamislili. Umalo je kraj boravka na jugu Španjolske donio glavobolju treneru bijelo-plavih, jer je nakon samo pola sata igre protiv Lokomotiv Moskve šepajući teren morao napustiti Vedran Jugović. Pribojavalo se i duže stanke za iskusnog veznjaka, no, srećom, čini se kako se ipak ne radi o ozbiljnijoj ozljedi. Jugović se već dan poslije bolje osjećao te vjeruje kako će biti spreman za trening u ponedjeljak.


Ta je utakmica definitivno na najbolji mogući način zaokružila ono što su Osječani odradili u Marbelli. U četiri utakmice upisali su tri pobjede (Puskas Akademija, Nürnberg, Lokomotiv Moskva), i remi (Dinamo Bukurešt), a protiv najjačeg suparnika pokazali i svoje najbolje izdanje, bar u prvih 45 minuta. Uživo su je gledali i čelnici osječkog prvoligaša, predsjednik Ivan Meštrović i direktor Igor Galić, koji su bili zadovoljni viđenim. Kako i ne bi, kada su bijelo-plavi bez prave prilike u prvom poluvremenu ostavili skupocjenu momčad Vedrana Ćorluke, a i u nastavku su, kada su uslijedile brojne izmjene, uspješno odolijevali napadima suparnika. Uz pobjede, optimizam pred nastavak sezone podiže igra koju prikazali Osječani, a s time se slaže i jedan od aktera slavlja nad sudionikom Lige prvaka, Ante Majstorović.
- Jako dobra i zanimljiva utakmica, svi znamo kakav je Lokomotiv suparnik. Morali smo dati zadnji atom snage da bismo ostvarili ovako dobar rezultat. Uspješno smo to odradili i sad možemo ići sretni i zadovoljni u nastavak prvenstva. Igra je bila jako dobra, kad god mi damo sto posto to uvijek izgleda jako dobro. Za njih igraju stvarno kvalitetni igrači, nemamo što posebno pričati, vrijedi i deset puta više od nas, ali time je pobjeda još slađa - zadovoljan je bio nakon uspješno odrađene "generalke" stoper bijelo-plavih. G. Roguljić
Pričuve dobile Rumunje
U posljednji trenutak Osijek se ipak odlučio za još jednu pripremnu utakmicu, ali za igrače s manjom minutažom. Igralo se protiv rumunjskog prvoligaša Hermannstadta, 2x35 minuta, a bijelo-plavi pobijedili su 2:1. Rumunji su poveli preko Dumitrua (33), a preokrenuli su Lopa (35) i Marin (65). Osijek je igrao u sastavu Malenica (Barešić), Silva, Lončar, Gutieri, Magdić, Talys, Šoršta, Lopa, Marin, Špoljarić i Beljo.
Najčitanije iz rubrike