Regija
PRILIKA ZA PODUZETNIKE POČETNIKE

Poduzetnički inkubator Požega "dom" 14 tvrtki
Objavljeno 25. siječnja, 2020.
POŽEGA


Poduzetnički inkubator u Požegi objedinjava 14 tvrtki s 20 zaposlenika. Radi se o poduzetnicima koji počinju razvijati svoju djelatnost, ali i razvojnim timovima. "Imamo širok spektar usluga: od usluga stručnog nadzora građenja, projektiranja, zaštite na radu do nekakvih drvnih prerađevina, automobilskih servisa, radi se o mladim i perspektivnim ljudima. Mi kao lokalna razvojna agencija smo im tu na raspolaganju, dijelimo zajednički prostor, pružamo im savjetodavne usluge, izrađujemo poslovne planove a naglasak nam je na tome da naše korisnike također pokušamo prijaviti na nacionalne i EU projekte", saznajemo od Andreje Menđel, ravnateljice Poduzetničkog inkubatora.


O tome što im to i kako omogućava Poduzetnički inkubator, a što bi željeli da se učini ili poboljša stanari inkubatora razgovarali su s gradonačelnikom Darkom Puljašićem. Svi su izrazili zadovoljstvo i istaknuli prednosti koje im se pružaju. Poduzetnici u inkubatoru mogu biti pet godina, ovisno o provedenom vremenu ovisi i visina subvencije. Osim prostora za ured ili halu, u inkubatoru mogu koristiti druge zajedničke prostore, parkirna mjesta, videonadzor, dvoranu za sastanke i dr. Nakon pet godina, ili ranije ako se odluče napustiti inkubator, Grad poduzetnicima osigurava prostor u 75.000 četvornih metara velikoj poduzetničkoj zoni. "Inkubator je najvažniji dio Industrijske zone Sjever, koju ćemo, nadam se, u idućih nekoliko mjeseci staviti u punu funkciju. Očekujemo da će se ovi poduzetnici početnici iz našeg inkubatora preseliti u njegovo zaleđe, ali da i dalje koriste ove prostore koji su predviđeni za veća okupljanja", rekao je je gradonačelnik Puljašić.
Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici u Požegi projekt je sufinanciran od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj ukupne vrijednosti 18.642.984 kuna, od čega je EU sufinancirao 17.363.220 kuna. B.S.T.
Možda ste propustili...

U OPĆINI KOŠKA NOVI REALIZIRANI PROJEKT

Nastava u dvije smjene - “pospremljena” u povijest

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana