Regija
ZIMSKE MJESECE KORISTE ZA EDUKACIJU

Za voćare i vinogradare održana predavanja o gnojidbi i zaštiti nasada
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
NAŠICE

Udruga voćara i vinogradara Našice i u ovo zimsko vrijeme neprestano radi, pa su zimsko razdoblje odlučili iskoristiti za edukaciju svojih članova. Istu mogućnost odlučili su dati svim lokalnim malim proizvođačima kako bi na vrijeme zaštitili svoje vinograde ili voćnjake. Cilj je bio sve zainteresirane što bolje pripremiti za nadolazeću sezonu. S tim naumom organizirali su dva predavanja, jedno na temu zaštitnih sredstva u vinogradarstvu, koje je održao zastupnik tvrtke Bayer Petar Živković, te predavanje na temu gnojidbe vinograda i voćnjaka, koje je održala zastupnica tvrtke Petrokemija, Sanja Biškup.

Zanimljive teme okupile su čak 82 člana udruge, a njihovim prisustvom bio je iznenađen i gradonačelnik Josip Miletić, koji je za vrijeme kratke pauze sve prisutne pozdravio. Gradonačelnik je pohvalio uspješan rad te im uputio želje za rodnu godinu koja predstoji pred voćarima i vinogradarima. Nakon predavanja održana je kratka edukacija i ispunjavanje testa vezanog uz produljenje iskaznice koju će članovi udruge moći koristiti sljedećih pet godina za kupnju i upotrebu zaštitnih sredstava. U razgovoru s predsjednikom udruge Darkom Cerovskim doznajemo da udruga u ovom razdoblju planira organizirati još neka predavanja te radionice rezidbe.

Plan im je i posjet najvećem poljoprivrednom sajmu u srednjoj Europi, koji se održava u Brnu (Republika Češka) u vremenu od 31. ožujka do 4. travnja.
I.Ć.
Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike