Osijek
ŽUPAN S NAČELNICIMA I GRADONAČELNICIMA

Povećane potpore za gospodarstvo
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Županija redovito održava koordinacijske sastanke s gradonačelnicima i načelnicima s područja Osječko-baranjske županije kako bi se svi planovi i projekti učinkovitije provodili, a jučerašnja je koordinacija iskorištena da župan Ivan Anušić, sa suradnicima, da i informacije o aktualnostima. S jučerašnjeg sastanka mogu se istaknuti potpore koje Županija planira u 2020. gradovima i općinama, ali i udrugama koje funkcioniraju na tim područjima, te informacija o Centru za gospodarenje otpadom.

- To je jedan od dva ili tri najveća projekta na području županije. Započinjemo sa svim predaktivnostima prije gradnje Centra, koji treba biti zadužen za prikupljanje, reciklažu i zbrinjavanje otpada dviju županija - Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske. Ove koordinacije, koje su postale kontinuitet prije dvije godine, nastavljaju se svaki mjesec. Kada je riječ o potporama mogu kazati da su višestruko povećane, posebice kada govorimo o gospodarstvu. Tu su potpore s početnih dva do dva i pol milijuna kuna prije tri godine povećane na čak osam i pol milijuna kuna - izjavio je Ivan Anušić.

Izradu Studijsko projektno-tehničke dokumentacije Regionalnog centra za gospodarenje otpadom prezentirao je Zoran Pandža, član Uprave EKOS-a, a brojne županijske javne pozive i natječaje predstavile su Ivana Katavić Milardović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, te Silva Wendling, pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu.

​Nazočne je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth izvijestila o aktualnostima iz njezina resora djelovanja. Tako je govorila o web-platformi za promociju turizma Osječko-baranjske županije te o Informacijskom sustavu u sportu. Pročelnica županijskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr. sc. Ivana Stanić podsjetila je na zakonske odredbe o ulozi lokalnih samouprava u provođenju mjera zaštite stanovnika od zaraznih bolesti, a ravnatelj Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije Tomislav Barbarić govorio je o informacijsko-komunikacijskoj platformi SPUR (strateško planiranje i upravljanje razvojem). D. Pejić
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike