Osijek
NEOBIČNO TOPLA ZIMA SE NASTAVLJA

U utorak će nas sunce
grijati na +13 stupnjeva!
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Bližimo se kraju siječnja, a već sada se može reći da snijega i pretjerano hladnog vremena neće biti. Naime, prema prognozama za sljedećih tjedan dana, mogući su jutarnji minusi, ali i sve više dnevne temperature zraka.

U petak nas očekuje i najhladniji dan, jer će ujutro biti čak -7 Celzijevih stupnjeva, a tijekom dana bit će maksimalnih plus 1. Dani koji slijede nagovještavaju da je zima na izdisaju, iako kalendarski traje još gotovo dva mjeseca. U subotu će jutarnja temperatura biti -3 stupnja, a najviša dnevna 5 stupnjeva. Od nedjelje više neće biti minusa, a dnevna će prilično rasti tako da će u utorak biti čak 13 Celzijevih stupnjeva! Sve do srijede vrijeme će biti stabilno i bez oborina, a u utorak će zapuhati južni vjetar koji će i donijeti neočekivano toplo vrijeme za ovo doba godine.

Blago osvježenje i pad temperature doći će u srijedu, za kada meteorolozi predviđaju slabu kišu. Prema dugoročnoj prognozi, meteorolozi ističu kako će cijela veljača biti slična siječnju, ali ona nije posve pouzdana, tako da nije isključena mogućnost znatnije promjene vremena. U svakom slučaju, može se reći kako, bar dosadašnji, dio zime nikako nije opravdao svoj naziv. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike