Sport
DAN IZNENAĐENJA NA EURU U BUDIMPEŠTI

Oprostile se Italija i Srbija
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
Srijeda je bila "ludi" dan na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Budimpešti. Neočekivano, već u četvrtfinalu, od Eura su se oprostili aktualni europski (Srbija) i svjetski prvaci (Italija).


Branitelj naslova Srbija došla je u Mađarsku po još jedan naslov, ali kući se vraća praznih ruku. Bolji od izabranika Dejana Savića u četvrtzavršnici bili su vaterpolisti Španjolske, i to nakon izvođenja peteraca s 10:9 (1:2, 4:1, 1:2, 0:1; 4:3). Utakmicu je bolje otvorila Srbija, pogocima Dušana Mandića povela je 2:0, a onda stala. Španjolci su namjestili ruku i drugu četvrtinu dobili s 4:1, vodili su veći dio utakmice, a junak dvoboja bio je vratar Lopez Pinedo s 11 obrana te obranjenim petercem u raspucavanju.
No, prije oproštaja Srbije bez utakmice za medalje također su ostali i svjetski prvaci Talijani. Oni su u četvrtfinalnom ogledu izgubili od Crne Gore s 10:8 (3:3, 4:3, 2:1, 1:1). Crnogorci, koji su namučili Hrvatsku u grupnoj fazi natjecanja, ovom pobjedom su nakon tri i pol godine izborili mjesto u polufinalu na nekom velikom natjecanju. Crna Gora odigrala je fantastičnu obranu tijekom cijele utakmice, pa Talijani nisu iskoristili čak deset od 13 napada s igračem više. Na kraju je završilo plus dva za Crnogorce koje je predvodio Petković s četiri pogotka, dok je kod Talijana najefikasniji bio Figari sa samo dva. I. Li.
Najčitanije iz rubrike