Novosti
NASTAVLJAJU SE KRITIKE NA ISTUPE ŠEFA HSS-A

Hrg: Podržava li Bernardić Beljaka?
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
Zastupnik Branko Hrg (HDS) zatražio je od predsjednika SDP-a Davora Bernardića i samog SDP-a da se očituju podržavaju li govor mržnje Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a i svog koalicijskog partnera, nakon njegovih posljednjih objava na društvenim mrežama. Hrg je, naime, referirajući se na Beljakov tweet da Udba nije ubila dovoljno emigranata, izjavio da je u srijedu na Facebook stranici gradonačelnika Čazme Dinka Piraka pročitao Beljakovu objavu "ako je Bleiburg zločin, onda je zločin i Oluja".


"Poistovjećivati Bleiburg i Oluju, mislim da ljudima koji to rade treba određena medicinska pomoć, a onima koji to podržavaju i imaju te iste ljude za svoje partnere, treba dobra moralna poduka", rekao je Hrg.


Potpredsjednik HSS-a Vido Bogdanović izjavio je u srijedu da se vrh stranke ne obračunava s neistomišljenicima u stranci koji kritiziraju Beljaka zbog spornog tweeta. Kako neki članovi HSS-a nisi poštovali uputu vodstva stranke da u roku od 24 sata s društvenih mreža obrišu objave u kojima se kritizira Beljak, nego su, štoviše, nastavili s takvom retorikom, Bogdanović je najavio da će "nadležna tijela stranke o tome razmišljati i djelovati". Potpredsjednik HSS-a smatra da su napadi na Beljaka pokušaj destabilizacije lijeve koalicije. Bogdanović je Beljakove sporne objave na društvenim mrežama ocijenio nesmotrenim i neprimjerenim za HSS, kao što je priznao i sam Beljak i ispričao se, i to je dovoljno.
Bivši predsjednik osječko-baranjskog HSS-a Zvonko Pongrac smatra da će nezadovoljnici Beljakovom politikom svoj glas dati trećoj opciji, i to onoj koju predvodi Miroslav Škoro. "HSS u ovom trenutku vrijedi onoliko koliko su dobili glasova u famoznoj Amsterdamskoj koaliciji, a to je približno 10.000 glasova", stoji u Pongracovu priopćenju. H/T.P.
Potpredsjednik HSS-a Vido Bogdanović izjavio je da se vrh stranke ne obračunava s neistomišljenicima