Novosti
UPOZORENJE MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

Ne odgovarajte na internetske ucjene
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Policija je pozvala građane da se pridržavaju uputa o čuvanju osobnih podataka i redovito mijenjaju lozinke jer je zaprimila više prijava zbog internetskih ucjena nepoznatih osoba, koje traže 950 eura u bitcoinima (BTC) kako ne bi zloupotrijebile podatke i javno ih objavile.

Policija je upozorila da je u posljednje vrijeme zaprimila više prijava građana koji su elektroničkom poštom dobili sumnjive poruke.

Nepoznate osobe ucjenjivale su građane navodeći kako su na njihova računala ili mobilne telefone instalirale zloćudne programe (malware) i time ostvarile pristup osobnim podatcima. Zatim bi tražile 950 eura u bitcoinima ako se želi izbjeći javno objavljivanje podataka. "Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke te da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti", preporučili su iz MUP-a. Više informacija o internetskim prijevarama te savjete kako se zaštititi može se pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a. H
MIJENJAJTE LOZINKU
Policija je pozvala građane da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ipak, ako su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun.

Ako identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke, savjetuju iz policije.
Možda ste propustili...

20. TRAVNJA U HOTELU SHERATON U ZAGREBU

Predstavljanje uglednih škola

52 POSTO OBRAĐENIH BIRAČKIH MJESTA

HDZ osvaja 63, Rijeke pravde 42 mandata