Regija
ZAJEDNIČKI PROJEKT

Roditeljima novorođenih beba uručeno 126 tisuća kn
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
VINKOVCI

U velikoj gradskoj vijećnici roditeljima 63 novorođene bebe uručeno je 126 tisuća kuna novčane naknade na prijmu, koji su nakon rođenja djeteta podnijeli zahtjev za isplatu novčane naknade sukladno Socijalnom programu Grada Vinkovaca, prema kojemu se za svako novorođeno dijete ostvaruje pravo na naknadu u iznosu od 2000 kuna.

Grad Vinkovci i Gradska knjižnica i čitaonica od ove godine idu u zajednički projekt, tako je Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci darivala sve novorođene bebe s područja Vinkovaca paketićem dobrodošlice, koji sadrži informativni letak o potrebi i važnosti čitanja djeci od najranije dobi, člansku iskaznicu knjižnice te bebinu prvu slikovnicu.

- Cilj je projekta poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj je poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u knjižnicu - rekla je Vedrana Lugić, ravnateljica knjižnice.

Novčanu pomoć grada uručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, a poklon Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci uručila je ravnateljica knjižnice, Vedrana Lugić. M.K.
Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike