Regija
UNAPRJEĐENJE KVALITETE ZA PACIJENTE

Belišćanska ambulanta dobila novi ultrazvučni uređaj
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
BELIŠĆE

Više od 10 godina od posljednje nabave ultrazvučnog uređaja, Ambulanta Belišće, koja djeluje pri Domu zdravlja Valpovo, dobila je novi moderni UZV uređaj. Uređaj prema najvišim svjetskim zdravstvenim standardima vrijedan je 247.500 kuna, a njegovu je nabavu financirao Dom zdravlja Valpovo iz decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije.

Novi uređaj u Ambulanti Belišće, koji se nalazi u ordinaciji Interne medicine, zajednički su predstavili Željko Varžić, ravnatelj Doma zdravlja Valpovo te dr. Damir Kirner, voditelj Odjela za invazivnu intervencijsku kardiologiju pri Zavodu za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Osijek, koji zajedno s dr. Vedranom Baraban radi s novim uređajem u belišćanskoj ambulanti.

Rekavši kako dosadašnji uređaj za UZV srca više nije ispunjavao zahtjeve koje su pacijenti i liječnici imali te kako se s njim vršio otežan pregled, ravnatelj Varžić pojasnio je kako se prošle godine krenulo u postupak nabave novog ultrazvuka. Koliko je njegova nabava bila opravdana i prijeko potrebna ovom području, najbolje svjedoči podatak da Ambulanta Belišće u ovoj ordinaciji godišnje bilježi oko 1000 pacijenata koji prolaze preglede UZV srca, pa im je na ovaj način u njihovoj sredini omogućena i dostupnija zdravstvena zaštita.

- To je samo dio važnih novina koje se posljednjih mjeseci bilježe na razini ove ustanove. Naime, Dom zdravlja modernizirao se i sa znatnim brojem nove opreme nabavljene iz EU sredstava, koja će bitno pridonijeti podizanju kvalitete pružanja zdravstvenih usluga našim osiguranicima, otkrio je ravnatelj Varžić. Napomenuo je kako će ostatak opreme predstaviti u sljedećem razdoblju, ali i kako je na ovaj način Dom zdravlja Valpovo, uz angažiranje vrhunskih stručnjaka, omogućio da se zaokruži ciklus liječenja srčanih bolesnika od dijagnosticiranja smetnji do upućivanja na eventualno bolničko liječenje ili operativni zahvat kod tima vrhunskih stručnjaka u KBC-u Osijek.

- Ultrazvuk zadovoljava svim tehničkim karakteristikama modernog, kvalitetnog ultrazvučnog aparata, koji će pružiti ne samo standard nego i nadstandard i dodatnu kvalitetu same dijagnostičke pretrage, koja je diferentna, važna i pruža veliku mogućnost daljnjeg terapeutskog i dijagnostičkog planiranja i terapiranja pacijenata iz domene ultrazvuka srca i kardiologije za Dom zdravlja Valpovo - naglasio je dr. Kirner, dodavši da se ova vrsta pretrage radi na indikaciju specijalista kardiologa i ovisi o pacijentu, ali ako je nekomplicirani kardiološki pacijent, UZV srca trebao bi napraviti jednom u godinu ili dvije.

Kako Dom zdravlja ima dobru i kvalitetnu suradnju s KBC-om Osijek i njihovim liječnicima specijalistima, te kako liječnici u Belišće dolaze redovito u Dom zdravlja Valpovo, Ambulantu Belišće, ova vrsta pretrage, kao i kardiološki pregledi, može se odrađivati gotovo na svakodnevnoj bazi. L.Aničić
Sve više Osječana dolazi u Belišće
Zadovoljstvo nabavom novog UZV uređaja i njegovom kvalitetom, koja nimalo ne zaostaje za najvišim EU standardima u zemljama zapada, nije krio ni dr. Damir Kirner. Ovaj inače rođeni i odrastajući Belišćanin pojasnio je kako će novi uređaj predstavljati znatan stručni iskorak u pružanju zdravstvene usluge i zdravstvene zaštite iz domene kardiologije za područje Valpovštine i šire okolice, ali i dobrog dijela građana Osijeka, koji dolaze u Belišće, koje je poznato po tome što su liste čekanja na UZV pregled srca daleko kraće nego drugdje.
Novi UZV uređaj u Belišću vrijedan je 247.500 kn, a nabavljen je iz decentraliziranih sredstava Županije
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike