Mozaik
OPĆA OPASNOST NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

Galić: Publici smo još jednom donijeli ono što od nas i očekuje
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Dečki iz Opće opasnosti pune baterije za novu turbo radnu godinu, a sve će započeti nastupom na ovogodišnjem 67. Zagrebačkom festivalu gdje će se Pero Galić i ekipa predstaviti odličnom pjesmom ‘‘Vrati se‘‘. Kako su se odlučili za tu pjesmu, što očekuju od Zagrebačkog festivala, što misle o toj manifestaciji te što ih sve čeka u 2020., uvijek iskren i jednostavan Pero Galić otvorio je za Glas Slavonije svoje srce.

Sve pjesme s albuma "Karta do prošlosti" oduševile su i publika jednostavno uživa. Jeste li to očekivali?

- Dugo smo razmišljali kako će zvučati novi album i ovo pokazuje da smo dobro odlučili. Publika je prihvatila album i još uvijek je najprodavanije izdanje, pjesme su jedan niz u jednoj priči koja se zove "Karta do prošlosti". Nije bilo nimalo lako, ali zahvaljujući našem dragim prijatelju i autoru svih pjesama Mariju Vestiću publici smo donijeli još jednom ono što je i očekivala od nas. Drago nam je da je tako, jer to nam je samo znak da moramo nastaviti dalje.

Sutra nastupate na Zagrebačkom festivalu, i to s novom pjesmom "Vrati se". Mene vraća u prve dane Opće opasnosti. Recite nam nešto više o samoj pjesmi, ali i festivalu?

- To je pjesma koja je i nama nekako privukla najviše pažnje, premda je teško odvojiti jednu od druge. Možda trenutno najbolja prilika da ju predstavimo je Zagrebački festival. Svakako je bio plan da "Vrati se" izađe kao sljedeći singl s albuma pa se podudarilo i vrijeme festivala, poslali smo pjesmu i evo je na popisu pjesama koje će biti izvedene 24. siječnja na festivalu. Nama je najvažnije da publika što prije i što više čuje za pjesmu, a ovo je prilika za to. Pjesma ima svoju temu, priču, kako bi se reklo, ali mi je draže da o pjesmi razgovarate s autorom, a istina je da nas malo vraća u dane početaka kao i cijeli album.

Kakvi su planovi i očekivanja benda u ovoj 2020. godini?

- Neka ova nova bude kao i ona stara i mi smo sretni. Bit će puno koncerata, ali nećemo raditi novi album ove godine. Svakako je u planu još poneki singl s albuma. Već s Mariom razgovaramo o novim pjesmama, ali neka nam dragi Bog da svima zdravlja i da možemo nastaviti svoje putovanje s dragom publikom na našim koncertima. Planova ima i, kako se budu odvijali, tj. nadam se realizirali, obavijestit ćemo vas na vrijeme.

Već sada ste nadaleko rasprodani, dobar stari rock je i dalje najtraženiji, a vaša jedinstvenost posebno. Kako to tumačite?

- Zahvaljujući dragoj publici koju ne možeš prevariti, ova će godina biti sigurno radna kao i prošla. Mi samo ne odustajemo od svoga plana, radimo ono što volimo, a to upravo želi i publika koja nas nosi na svojim krilima dobre volje i lijepih želja. Nadam se da će ovaj naš stav prozvati i mladu ekipu da se nastavi boriti za svoja uvjerenja u glazbi, pa da rock‘n‘roll uistinu traje vječno. Hvala vam na svemu.

Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike