Sport
OSJEČANKA SLAVILA U SUDARU LJEPOTICA

Znala sam da neće biti
lako, ali, eto, dobila sam
Objavljeno 21. siječnja, 2020.

Vezani članci

AUSTRALIAN OPEN

Ivo Karlović ruši rekorde

Donna Vekić voli velike teniske pozornice, a u Melbourne Parku joj se poklopilo. Prvo kolo i odmah igranje u Rod Laver Areni i superatraktivna suparnica, nekada prva tenisačica svijeta Marija Šarapova. Nije Ruskinja što je bila, danas je 154. na svijetu, ali uvijek je atraktivan ždrijeb. Taj sudar ljepotica na startu Australian Opena dobila je osječka - Donna Vekić. Pobijedila je Šarapovu sa 6:3, 6:4, i odjurila u 2. kolo.


- Otkako je ždrijeb izišao, znala sam da će to biti jako težak meč, ali, eto, uspjela sam pobijediti, i to u dva seta. Jako sam sretna početkom Australian Opena - kazala je osječka tenisačica kojoj je ovo bio treći meč protiv Šarapove i druga pobjeda.


Donna je dobro odradila prvi set, jednom je izgubila svoj servis, ali je napravila i dva breaka, a onda su krenuli problemi. U drugom je setu gubila 4:1, potom napravila sjajan preokret i zaključila meč u dva seta. Nakon 1:4 nanizala je pet gemova.


- Nije bilo lako kod tih 1:4, ali uspjela sam se vratiti i podići svoju razinu igre i slaviti u dva seta - dodala je Donna, koja u sedam nastupa nikada nije prošla dalje od 2. kola Australia Opena. Sad je na drugoj prepreci čeka Francuskinja Alize Cornet protiv koje je igrala jednom i izgubila.


- Idemo korak po korak, dobila sam Šarapovu, sad ću se pripremati za Cornet i nadam se pozitivnom rezultatu - kazala je Vekić koja svoj teniski preporod u posljednje dvije sezone pripisuje - treneru.


- S Torbenom Beltzom imam nevjerojatnu povezanost i naporno radimo. Ono što radimo na treninzima to se sve događa i tijekom mečeva. Oboje znamo da ima još mnogo toga za poboljšati, imamo jasnu viziju i imamo nevjerojatnu komunikaciju. On je glavni razlog mog uspjeha - zaključila je 23-godišnja osječka tenisačica.
I dok je ona slavila, Šarapova je pognute glave sjela na klupu. Nekada je bila svjetski broj jedan, 2008. osvojila je Australian Open, sada Melbourne napušta već nakon 1. kola. Protiv Donne nije mogla. I. Liović
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike