Sport
SLOVENCI POBIJEDILI PORTUGAL

Senzacija neće u polufinale
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
Rukometaši Slovenije napravili su veliki korak prema polufinalu Europskog prvenstva svladavši u utakmici skupine II drugog kruga natjecanja u Malmöu Portugal s 29:25 (14:15). Nakon utakmice sa Slovenijom jasno je da senzacija ovogodišnjeg Eura ipak neće vidjeti polufinale. Malo tko je očekivao Portugalce u drugom krugu Eura, a posebice ne da love utakmice u kojima će se odlučivati o medaljama. No, Portugalci su postali hit-momčad prvenstva, pobijedili su Francusku, BiH i Švedsku, pa se ispuhali i ostali bez izgleda za polufinale.


U vrlo izjednačenoj utakmici od samog početka, u kojoj su briljirali vratari, Portugalci su pružili jako dobar otpor favoriziranoj Sloveniji veći dio susreta. U prvom poluvremenu su čak bili i bolji, stalno su vodili, jedno vrijeme imali i dva razlike zahvaljujući raspoloženom Gomesu, a na odmor su otišli s vodstvom od jednog pogotka. No u drugom dijelu dogodio se pad i Slovenija je to znala iskoristiti. Napravili su Portugalci previše tehničkih pogrešaka, pa su u 48. minuti Slovenci prvi put poveli s tri pogotka razlike (24:21), i na taj način okrenuli utakmicu u svoju korist. U 51. minuti bilo je i "plus pet" za Sloveniju (27:22), koja je s tom prednošću potpuno riješila utakmicu, jer Portugal svojim igrom nije mogao stići tu prednost.
Kod Slovenaca Blaž Janc zabio je sedam pogodaka, Jure Dolenec dodao šest, dok je Portugal predvodio Andre Gomes s pet pogodaka, a sjajan je na vratima s 15 obrana bio Alfredo Quintana. I. Li.
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike