Regija
"DOK ČEKAM BUS, IMAM FOKUS"

Projekt za učenike putnike: U toplom i uz igru čekaju autobus
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
VIROVITICA - Osnova škola Ivane Brlić-Mažuranić pokrenula je projekt "Dok čekam bus, imam fokus". Projekt je namijenjen učenicima koji na nastavu dolaze autobusima iz prigradskih naselja i često moraju "ubiti vrijeme" do dolaska autobusa. Zahvaljujući projektu učenici vrijeme koriste za druženje, igranje društvenih igara i razgovor.


- Namjera nam je bila da kroz projekt učenicima putnicima opremimo prostor koji će nalikovati na dnevni boravak, ugodan prostor u kojemu će se moći opustiti i u miru čekati autobus. U drugoj smjeni već u 18 sati je mrak. Neki su hodali oko škole, neki su vrijeme provodili lutajući po trgovačkim centrima koji se nalaze u blizini, a neki u šetnji centrom grada. To ni za koga nije bilo sretno rješenje – ni za učenike, ni za roditelje, kao ni za nastavnike, koji nisu mogli odgovarati za djecu koja nisu više bila u prostorijama škole – ističe psihologinja Sanja Milković Šipek te pojašnjava kako je došlo do projekta.


- Javili smo se na natječaj tvrtke Plin Vtc i ostvarili pravo na iznos od 5000 kuna. Tim novcem kupili smo u salonu namještaja Palković u Virovitici taburee i vreće za sjedenje, koje djeca najviše vole, jednu posebnu fotelju za knjižnicu te petnaestak društvenih igara. Nije trebalo dugo da se školsko predvorje, koje je do tada bilo samo prostor korišten za prolazak, pretvori u spoj malih kutaka koje su učenici uredili po svom i koriste ih za uživanje u onomne što najviše vole - kaže Šipek. Treba reći kako su učenici jako zadovoljni idejom.
- Ovo je super način da se odmorimo, družimo. Ovaj nas je projekt zbližio, nismo samo mi putnici ovdje, nego cijela škola, svi se družimo, zabavljamo, jedan razred s drugim - rekla nam je osmašica Barbara Vidović. V.Grgurić.
Iako je projekt bio zamišljen samo za učenike putnike, u njemu danas uživaju na odmorima svi učenici škole
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike